Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude mať aj Barcelona iného víťaza?

Piate preteky - piaty víťaz? Pred nedeľňajšou Veľkou cenou Španielska, ďalším podujatím MS automobilov F1 (štart o 14.00), to nie je vôbec nemožné. Veď po Buttonovi, Alonsovi, Rosbergovi a Vettelovi si na prvý tohtoročný triumf brúsia zuby aj Hamilton, Webber či Schumacher.

12.05.2012 12:00
button Foto:
Jenson Button z tímu McLaren dosiahol v piatkových tréningoch najrýchlejší čas.
debata

„Minulý rok som tu išiel skvelo. Celý čas až do cieľa som prenasledoval Vettela a tlačil naň. Tento rok však máme silnejšie auto ako Red Bull, opäť tu budem veľmi silný,“ uviedol pred prvým tohtoročným podujatím v Európe pre autosport.com Hamilton, ktorý zdôraznil, že vzhľadom na to, že na okruhu sa veľmi ťažko predbieha, bude veľmi dôležitá už dnešná kvalifikácia: „Ak mi vyjde, budem chcieť vyhrať.“

Jeho slová potvrdzuje aj história. Z 21 veľkých cien, ktoré sa tu jazdili, sa až 16-krát z víťazstva tešil jazdec, ktorý získal pole position. Hoci vlani vyhral kvalifikáciu Webber, ale v pretekoch dominoval jeho tímový kolega Vettel…

Trať v Barcelone všetci jazdci veľmi dobre poznajú z predsezónnych testov. I odborníci sa zhodujú, že niekoho favorizovať je takmer nemožné, ale práve nedeľňajšie preteky môžu výraznejšie odkryť karty v boji o titul. Šéf Red Bullu Christian Horner dokonca vyhlásil, že katalánsky okruh je veľmi dobrým indikátorom výkonnosti monopostu. „Pokiaľ tu auto jazdí dobre, bude dobré aj počas celej sezóny,“ poznamenal.

Poradie MS – jazdci:

1. Vettel (Nem./Red Bull) 53 b., 2. Hamilton (V. Brit./McLaren) 49, 3. Webber (Austr./Red Bull) 48, 4. Button (V. Brit./McLaren) 43, 5. Alonso (Šp./Ferrari) 43, 6. Rosberg (Nem./Mercedes) 35. Pohár konštruktérov: 1. Red Bull 101, 2. McLaren 92, 3. Lotus 57, 4. Ferrari 45, 5. Mercedes 37.

debata chyba