Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reagoval aj Sagan. Pri nehode zahynul Ken Block, legenda motorizmu

Svet rýchlych kolies smúti. Pri nehode na snežnom skútri zahynul v Utahu americký pretekár rely a šoumen Ken Block. Mal 55 rokov. Zanechal po sebe manželku a tri deti.

03.01.2023 10:07 , aktualizované: 11:36
Ken Block Foto:
Ken Block zomrel vo veku 55 rokov.
debata

"S hlbokým zármutkom môžeme potvrdiť, že Ken Block zomrel pri nehode na snežnom skútri. Ken bol vizionár, priekopník a ikona. A čo je najdôležitejšie, otec a manžel. Bude nám neskutočne chýbať.

Prosím, rešpektujte v čase smútku súkromie rodiny," informoval na sociálnych sieťach tím Hoonigan Racing, ktorý založil a preslávil netradičnými úpravami automobilov.

Blockovi sa stala osudnou jazda na strmom svahu. Prevrátil sa naňho snežný skúter a spôsobil mu smrteľné zranenia.

Počas svojej kariéry štartoval vo viacerých šampionátoch vrátane WRC. „Odpočívaj v pokoji, legenda,“ napísal na sociálnych sieťach k spoločnej fotografii deväťnásobný majster sveta v rely Sébastien Loeb.

Block si získal množstvo fanúšikov aj kúskami v sérii Gymkhana, okrem motoršportu sa venoval i skateboardingu, snoubordingu či motokrosu. Bol spoluzakladateľom značky DC Shoes.

„Jazdec, ktorý spopularizoval celý motoršport a jeho unikátny štýl priviedol milióny fanúšikov k autám. Rally, drift, rallycross a legendárna Gymkhama – to bol Ken Block,“ venoval Američanovi spomienku na facebooku slovenský automobilový jazdec Maťo Homola.

V máji minulého roka sa Block v Utahu stretol s Petrom Saganom, ktorý sa pripravoval na podujatie na štrkovom povrchu Unbound Gravel. Obaja predviedli svoje majstrovstvo – či už išlo o jazdu na bugine, alebo na bicykli.

Od slovenského cyklistu dostal Block podpísaný dres s venovaním. „Odpočívaj v pokoji, šampión,“ reagoval Sagan na facebooku po smutnej správe a pripojil snímku Američana.

Pripomeňte si ich stretnutie na fotografiách:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ken Block