Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Problém s tepnou? Covid? Sagan prehovoril, na štrk sa ladil aj s legendou

Naposledy súťažil 6. apríla na podujatí Circuit Cycliste Sarthe. Kvôli zdravotným problémom z neho odstúpil počas 2. etapy. Po niekoľkých týždňoch a viacerých vynechaných pretekoch mu lekári dali zelenú na pokračovanie v tréningu.

03.06.2022 10:54
663542821 peter sagan Foto:
Peter Sagan v drese TotalEnergies na podujatí Tour des Alpes-Maritimes et du Var 2022.
debata (3)

Čo sa skrývalo za komplikáciami Petra Sagana? O náročnom období porozprával tento týždeň v relácii RTVS Góly – body – sekundy.

Trojnásobný majster sveta absolvoval viacero vyšetrení. Jedno z nich malo odhaliť, že má jednu tepnu približne o 25 percent menej priepustnú ako ostatné.

„Skúšali sme, čo to môže byť a išli sme na jedno vyšetrenie, ktoré nám ukázalo, že môže byť tento problém. Prvý naznačoval, že to môže byť problém, druhé dva, podrobnejšie, to vyvrátili. S týmto mi to hlavu nejako neláme,“ uviedol Sagan vo videorozhovore.

Peter Sagan Čítajte aj Príde Sagan na Okolo Slovenska? Závisí od výkonnosti i zdravotného stavu

Výsledkom vyšetrení je, že za zhoršenou výkonnosťou treba hľadať koronavírus. Sagan ho prekonal v januári, keď sa nakazil druhýkrát.

„Všetko to naznačuje, aj tie stavy, ktoré som zažil, že po dlhom covide telo nestíhalo regenerovať pomedzi jednotlivé preteky. Takže už potom, ako som začal pretekať, to išlo horšie a horšie,“ objasnil Sagan.

Ocenil prístup svojho tímu TotalEnergies.

„Som sám prekvapený, ako to zobral tím, lebo si viem predstaviť, aký by bol tlak v iných tímoch. Musím sa tímu poďakovať aj za zorganizovanie všetkých vyšetrení a že bol stále pri mne. Hlavne kvôli tomu, že to berú ľudsky a to si veľmi vážim,“ dodal slovenský šampión.

V týchto dňoch sa končí jeho príprava v Spojených štátoch amerických vo vysokej nadmorskej výške. Zvolil si ju kvôli Tour de France.

Sagan cyklo Čítajte aj Sagana čaká gravelová výzva. Dal by som za to obličku, závidia mu

Záverečný víkend si okorení prestížnym podujatím na štrkovom povrchu Unbound Gravel. Do ich dejiska v Kansase sa presunie z tréningovej základne v Park City v Utahu v najbližších hodinách.

Zo zámoria si Žilinčan odnesie aj zážitok v podobe stretnutia s legendárnym rely pretekárom a šoumenom Kenom Blockom. Veľké športové postavy ukázali svoje majstrovstvo – či už jazdou v bugine, alebo na bicykli.

Päťdesiatštyriročný Kalifornčan dostal od Sagana podpísaný dres s venovaním. Pozrite si fotografie:

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Ken Block