Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton sa túži pridať k legendám. V Japonsku ešte nevyhral

Pred dvoma týždňami sa v Singapure dostal na čelo šampionátu. Cez víkend zaútočí na tretie víťazstvo v rade. Lewis Hamilton patrí medzi najväčších favoritov Veľkej ceny Japonska, pätnásteho podujatia formuly 1.

04.10.2014 16:00
Lewis Hamilton Foto:
Malý fanúšik Brita Lewisa Hamiltona na tréningu v Suzuke.
debata

Britský jazdec Mercedesu na okruhu v Suzuke ešte nevyhral. „Podarilo sa to už každému špičkovému jazdcovi, viacerým legendám motorizmu. Aj ja by som sa k nim chcel pridať. Tento rok máme špičkové auto a verím, že to prelomím,“ uviedol Hamilton pre Autosport.com.

Jeho najväčším konkurentom v boji o titul je len s trojbodovým mankom Nico Rosberg. Rovnako ako jeho tímový kolega Hamilton ešte v krajine vychádzajúceho slnka neutriumfoval. „Teším sa na záverečných päť pretekov. Po Veľkej cene Singapuru som oddychoval a trénoval v Thajsku, nemusel som si teda zvykať na nové časové pásmo. Mám obvyklý plán – vyhrať kvalifikáciu i preteky,“ povedal Rosberg. Prvý bod v sobotu splnil, Hamiltona zdolal o 197 tisícin sekundy. Z prvého radu odštartujú mercedesy ôsmykrát v sezóne a v Suzuke môžu teoreticky oslavovať titul v Pohári konštruktérov.

V posledných dňoch sa špekuluje o odchode Fernanda Alonsa z Ferrari. Viaceré zahraničné zdroje hovoria o konci Španiela v talianskej stajni ako o hotovej veci. Jeho nástupcom by mohol byť štvornásobný majster sveta Sebastian Vettel. Ten v sobotu potvrdil svoj odchod z Red Bullu. Ani jednému sa v tejto sezóne nedarí. Alonso je v priebežnom poradí na štvrtom mieste, obhajca Vettel ešte o priečku nižšie.

Nedeľňajšie preteky odštartujú o 8.00 SELČ (priamy prenos TV Markíza). Organizátori včera nevylúčili ani skorší štart či dokonca jeho zrušenie. Podľa aktuálnej predpovede bude totiž v Suzuke úradovať tajfún Phanfone. Prudké dažďe a rýchle stmievanie by mohli zhoršiť viditeľnosť na trati.

Poradie MS: 1. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes 241 bodov, 2. Nico Rosberg (Nem.) Mercedes 238, 3. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull 181, 4. Fernando Alonso (Šp.) Ferrari 133, 5. Sebastian Vettel (Nem.) Red Bull 124, 6. Valtteri Bottas (Fín.) Williams 122
Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 479 bodov, 2. Red Bull 305, 3. Williams 187, 4. Ferrari 178, 5. Force India 117, 6. McLaren 111.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #VC Japonska #Suzuka