Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rosberg do roku 2017 zarobí 55 miliónov. Zmluvu oslávil futbalovu prilbou

Vedúci muž seriálu majstrovstiev sveta formuly 1 Nico Rosberg podpísal nový kontrakt s tímom Mercedes. Dvadsaťdeväťročný Nemec, ktorý prišiel do tímu F1 v roku 2010, súhlasil s podmienkami viacročnej zmluvy.

16.07.2014 11:45
debata

Pred víkendovou domácou Veľkou cenou Nemecka vedie Rosberg hodnotenie šampionátu o štyri body pred tímovým kolegom z Mercedesu Lewisom Hamiltonom. Tento rok vyhral tri z deviatich pretekov a päťkrát bol druhý. Ostatnú Veľkú cenu Veľkej Británie nedokončil pre problémy s prevodovkou.

zväčšiť Prilba Nica Rosberga na počesť nových... Foto: facebook.com/nicorosberg
Nico Rosberg, prilba Prilba Nica Rosberga na počesť nových futbalových majstrov z Nemecka.

Syn bývalého fínskeho šampióna F1 Kekeho Rosberga by mal na základe informácií denníka Bild zarobiť podľa nového kontraktu do roku 2017 celkovo 55 miliónov eur. „Máme za sebou náročnú cestu na pozície, na ktorých sme teraz. Ďakujem za fantastickú podporu od Mercedesu. Som hrdý, že môžem riadiť strieborný šíp modernej doby,“ vyhlásil Rosberg, ktorý definitívne vyvrátil špekulácie o svojom odchode do iného tímu.

Rosberg zároveň v Hockenheime predstavil aj novú prilbu. Na počesť nových futbalových majstrov sveta má na čierno-zlato-červenej pokrývke hlavy pohár šampiónov a štyri hviezdy pripomínajúce počet triumfov Nemecka na vrcholnom futbalovom turnaji.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes GP #Nico Rosberg