Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Räikkönen opúšťa Lotus a vynechá zvyšok sezóny. Čaká ho operácia

Fínsky pretekár formuly 1 Kimi Räikkönen vynechá záverečné dve veľké ceny sezóny. Bývalý majster sveta sa podľa svojho manažéra Steva Robertsona vo štvrtok v Salzburgu podrobí operácii chrbta, po ktorej ho čaká mesačná rekonvalescencia.

10.11.2013 11:38
Kimi Raikkonen Foto: ,
Kimi Räikkönen.
debata

V monoposte stajne Lotus by ho mohol vo Veľkých cenách v Texase a Sao Paule podľa serveru Autosport nahradiť Talian Davide Valsecchi.

Räikkönen sa v budúcej sezóne vráti do tímu Ferrari, v ktorého farbách si v roku 2007 vybojoval majstrovský titul. Vlani po návrate do formuly 1 obsadil s Lotusom tretie miesto, ktoré mu patrí v priebežnom poradí aj teraz. Záver jeho pôsobenia v Lotuse poznamenali rozpory kvôli dlhom, ktoré má voči nemu tím.

Tridsaťštyriročný Fin hrozil bojkotom už pred Veľkou cenou Abú Zabí, na ktorej sa nakoniec zúčastnil, ale hneď v úvode havaroval. Po pretekoch nový investor, ktorý sa chystá vstúpiť do Lotusu sľúbil, že Räikkönenovi dlh vyplatí a navyše pridá aj odškodné.

„V ideálnom svete by bolo fajn dojazdiť sezónu v Lotuse až do konca. Ale kvôli bolestiam, ktoré Kimi má, to bohužiaľ nejde,“ povedal Robertson pre Autosport. Keby išiel Räikkönen na operáciu až po sezóne, mohlo by to vraj ovplyvniť jeho prípravu na budúcu sezónu.

Räikkönen stráca 34 bodov na druhého Španiela Fernanda Alonsa z Ferrari a mal by veľmi malú šancu predstihnúť ho. Titul už má istý suverénny Nemec Sebastian Vettel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kimi Räikkönen #Lotus