Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dominancia Red Bullu nás motivuje, tvrdí šéf Mercedesu

Podľa tímu motoristickej formuly 1 Mercedes by mala byť súčasná dominancia Red Bullu skôr inšpiráciou ako zahanbením konkurencie.

18.10.2013 15:04
Ross Brawn Foto: ,
Ross Brawn.
debata

Nemecká automobilka začala sezónu 2013 v pozícii najväčšieho súpera výrobcovi energetických nápojov, avšak po letnej prestávke je Red Bull a najmä Sebastian Vettel na nezastavenie. Dvadsaťšesťročný trojnásobný majster sveta vyhral všetkých päť veľkých cien a už len krôčik ho delí od zisku štvrtého titulu svetového šampióna za sebou.

Mercedes po letnej pauze zaostáva nie len za Red Bullom, ale aj za Ferrari a Lotusom. Na ostatnej VC Japonska na okruhu v Suzuke vyhral Vettel kvalifikáciu aj s nefunkčným systémom KERS.

„Nepovedal by som, že je to zahanbujúce. Je to frustrujúce a očividne Red Bull má momentálne veľmi, veľmi dobrý výkon. Ale to nás motivuje, aby sme sa snažili ešte viac. Vyzerá to tak, že pred VC Belgicka urobili krok vpred a naopak, zmeny, ktoré sme vykonali my a ktoré mali zvýšiť našu pretekovú rýchlosť, nás spomalili vo výkone na jedno kolo. Ide o kompromis, o ktorý sa pokúšame,“ citoval portál autosport.com šéfa Mercedesu Rossa Brawna.

debata chyba
Viac na túto tému: #red bull #Sebastian Vettel #Ross Brawn #Mercedes GP