Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tragédia v Nemecku. Po útoku nožom zomrel už druhý ukrajinský basketbalista

Nemecké médiá informovali o smrti Arťom Kozačenka, druhého basketbalistu, ktorý neprežil útok nožom, ktorý sa udial v nemeckom Düsseldorfe ešte 10. februára.

22.02.2024 14:57
Kozaženko a Jermakov Foto:
Arťom Kozačenko a Volodymyr Jermakov.
debata (9)

Krátko po spomínanom krvavom incidente zomrel aj Kozačenkov spoluhráč Volodymyr Jermakov. Páchateľom činu je Turek s nemeckým pasom, ešte len 14-ročný Mert V.

Obaja mladí Ukrajinci pôsobili v juniorskom tíme Art Giants do 19 rokov v Düsseldorfe. Deň pred jedným zo zápasov ich napadli na ulici. Podľa nemeckých médií bol vodcom celého Mert V., no skupinu agresívnych tínedžerov tvorilo sedem až desať ľudí.

„18-ročný Arťom Kozačenko najskôr prežil útok so šiestimi bodnými ranami. Prvá prognóza bola, že je mimo ohrozenia života. Potom sa jeho zdravotný stav zhoršil. Kozačenko musel byť uvedený do kómy, no jeho zranenia boli napokon príliš vážne,“ informoval web Focus.

Leo Sauer Dominik Hollý Čítajte viac Pozdáva sa Calzonovi, dal košom slovenskému i českému Slovanu. Trenčiansky mladík ide do Jablonca

Nemecká prokuratúra už zatkla štyroch tínedžerov, ktorí napadli Ukrajincov. Spolu s Mertom V. bol zadržaný aj 14-ročný Grék nemeckého pôvodu a dvaja Sýrčania. Štyria zadržaní boli už v minulosti vyšetrovaní v súvislosti s inými činmi.

Dramatické chvíle sa odohrali 10. februára okolo ôsmej hodiny večer. Jermakov a Kozačenko po odchode z nákupného centra v Oberhausene nastúpili do autobusu a vo vnútri ich podľa vyšetrovateľov urážlivými slovami provokovala skupinka tínedžerov.

849381175 Čítajte viac Rozsudok: Vinný! Exhviezdu FC Barcelona odsúdili za sexuálne napadnutie mladej ženy

Svedkovia vypovedali, že Ukrajinci sa snažili vyhnúť sporu. Mert V. a jeho kumpáni ich však naďalej urážali. Napokon sa niekto opýtal, či sú Ukrajinci a po vypočutí kladnej odpovede nasledovali mladých Ukrajincov, keď vystúpili z autobusu.

Ukrajincov dostihli, začali ich biť a následne Mert V. vytiahol nôž, ktorým zasadil smrteľné rany a zraniť mal aj svojich dvoch spolupáchateľov. Vyšetrovanie tohto prípadu prevzalo oddelenie vrážd v Essene. Ku skupine páchateľov doviedli políciu zábery z kamier.

Najväčšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 81 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 40 najväčších futbalových...
9 debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Turecko #útok nožom