Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rarita v českej lige. Oceňovaný herec debutoval v najvyššej súťaži, dal štyri body

O kuriozitu v českej basketbalovej lige sa postaral slávny herec Ivan Trojan. V drese Opavy nastúpil držiteľ siedmich Českých levov do zápasu najvyššej súťaže proti Písku.

30.12.2023 20:57
Ivan Trojan Foto:
Herec Ivan Trojan v akcii v opavskom drese.
debata (1)

Pri premiére medzi elitou prispel k víťazstvu Opavy 105:94 štyrmi bodmi. Na palubovke strávil aj vzhľadom k vyrovnanému priebehu zápasu len minútu a 37 sekúnd.

Spojenie Ivan Trojan a basketbal nie je ničím výnimočné. Basketbalu sa venoval v mladosti, začal na Vyšehrade a následne ho získala pražská Sparta, v ktorej drese absolvoval tri sezóny v najvyššej dorasteneckej súťaži.

V sobotu sa dočkal v 59 rokoch debutu v najvyššej seniorskej súťaži, a to v tíme českého majstra, ktorý trénuje hercov dlhoročný kamarát Petr Czudek. Išlo o predčasný darček k Trojanovým 60. narodeninám, ktoré oslávi presne za šesť mesiacov.

Kendall Martínová Čítajte viac Konečná pre transrodovú ženu. Perlu v drese Barcelony stopli pravidlá: Nemám výhodu, tvrdí

„Ivan dostal darček v tom, že mohol hrať ostrý zápas. Nebolo to nič v zmysle: Pán Ivan, poďte vľavo, poďte vpravo a dajte si kôš. Písek ho nešetril, ale myslím si, že to zvládol skvele,“ uviedol Czudek. Trojan premenil štyri trestné hody zo šiestich pokusov. „Mal úspešnosť vyššiu, než tri štvrtiny hráčov na palubovke,“ doplnil tréner Opavy.

Priznal, že si želal, aby slávneho herca zapojili do hry viac. „Ale Písek tu hral fantasticky. Stále nás držal pod krokom. Najviac sme vyhrávali o 14 bodov, čo je v basketbale nič. Hralo sa až do konca,“ povedal Czudek.

Stretnutie malo aj charitatívny podtext. Sliezsky tím podporil Kluby cystickej fibrózy, ktorý chorým, ich rodinám a blízkym poskytuje finančnú, sociálnu, materiálnu a psychologickú pomoc. Trojan je dlhoročným ambasádorom tejto organizácie.

Karl Malone Čítajte viac Volali ho Poštár a prevýšil aj Michaela Jordana. V NBA zarobil milióny, skončil ako vodič kamióna

„Ďakujem vedeniu opavského klubu, že do tohto bláznivého nápadu išlo. Je to neuveriteľné a ďakujem aj opavským hráčom, že mi to umožnili. Moc ďakujem aj chalanom z Písku, ako k zápasu pristúpili. Vážim si toho, že som proti vám mohol nastúpiť,“ povedal Trojan v príhovore po stretnutí.

Priznal, že sa v posledných dňoch vrátil do dorasteneckého veku a nasadenie do zápasu si užil. „Až sa mi skoro nechce naspäť do umeleckého života,“ dodal herec a rozosmial opavské publikum.

Basketbalová kráska: Valentina Vignaliová Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Valentina Vignaliová. Talianska basketbalistka...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Ivan Trojan