Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Očkovanie mi oslabilo srdce, tvrdil. Pri záťažovom teste dostal infarkt a zomrel

Malo ísť o test, ktorý ukáže, ako jeho telo zvládne väčšiu fyzickú záťaž. Skúška sa ale pre basketbalistu Oscara Cabreru Adamsa skončila tragicky. Hráč z Dominikánskej republiky pri nej dostal infarkt. Mal 28 rokov.

28.06.2023 17:15
Fz So UOKX0AEMU2L Foto:
Oscar Cabrera Adams.
debata (16)

Informáciu o Adamsovej smrti priniesol na Twitteri dominikánsky športový komentátor Hector Gomez. Podľa neho bol basketbalista v zdravotnom stredisku v Santa Domingo, kde podstupoval záťažový test, pri ktorom mu skolabovalo srdce.

Samotný Adams už v nedávnej minulosti informoval o tom, že ho trápia problémy so srdcom, ktoré pripisoval očkovaniu proti covidu-19.

„Dostal som myokarditídu z toho, že som podstúpil očkovanie (mal som dve dávky Pfizeru). A tušil som to! Mnoho ľudí ma varovalo,“ napísal Oscar v minulosti na sociálnej sieti.

Zane Robertson Čítajte viac Šialená výhovorka hriešnika: Namiesto vakcíny na covid mi pichli doping

A tento hendikep mu nedal pokoj. „A hádajte čo! Bolo to povinné, inak by som nemohol pracovať. Som medzinárodný profesionálny športovec a pôsobím v Španielsku. Nemám žiadny zdravotný problém, nič dedičné, žiadnu astmu, nič,“ hneval sa Adams, ktorý v roku 2021 skolaboval priamo na palubovke.

„Zrazu som sa zrútil k zemi a uprostred stretnutia som takmer zomrel. Stále sa zotavujem a nechal som si urobiť 11 rôznych kardiologických testov a hádajte. Nič nenašli,“ napišali vtedy Adams, ktorý sa už do súťažného basketbalu nevráti.

00 kolaz Čítajte viac Falšovala očkovanie, pristane jej negližé. Slovenky vyzve talianska rebelka, ktorá rada provokuje
16 debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal