Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

So ziskom jediného setu. Muži i ženy SR prehrali svoje zápasy

Slovenské volejbalové reprezentantky sa nedočkali víťazstva ani vo svojom štvrtom zápase v Zlatej Európskej lige. V Bratislave v stredu prehrali 1:3 s Českom.

30.05.2018 19:26 , aktualizované: 23:24
SR Volejbal Zlatá európska liga ženy Foto: ,
Smútok Sloveniek po prehre s Českami 1:3 na sety vo volejbalovom zápase C-skupiny žien Slovensko - Česko Zlatej európskej ligy v Bratislave.
debata

Zverenky Marca Fenoglia predtým podľahli dvakrát Bielorusku, v sobotu nestačili v Prahe na Češky.

Najbližšie sa Slovenky stretnú v sobotu 2. júna vo Valladolide s domácimi Španielkami.

Zlatá Európska liga žien, C-skupina – 4. kolo

Slovensko – Česko 1:3 (16, –15, –23, –18)

Zápas trval: 102 minút, rozhodovali: Kellenberger (Nem.), Schimpl (SR).
SR: Drobňáková 3, Koseková 2, Abrhámová 3, Radosová 24, Krišková 3, liberá Nikmonová a Doležajová (Herelová 8, Hudecová 6, Salanciová, Pencová 2, Pisteláková 5, Šunderlíková 4, Töröková). Tréner: M. Fenoglio.
ČR: Kossányiová 13, Kopáčová, Purchartová 7, Valková 5, Mlejnková 21, liberá Dostálová a Chevalierová (Toufarová 6, Strušková 9, Holásková 3, Orvošová, Kopáčová). Tréner: Z. Pommer.

Nikola Radosová, SR: „Veľmi dobre sme začali, ale druhý set sme zahrali zle. V treťom sme začali lepšie, ale nezvládli sme koncovku. Vo štvrtom sa to vyvíjalo dobre, ale opäť sme nezvládli záver. Ale rozhodujúci bol podľa mňa tretí set.“

Romana Hudecová, SR: „Ja ani neviem, prečo sme prehrali. Zrejme sme sa zľakli toho, že môžeme vyhrať. Češky sa potom koncentrovali na prihrávku, mali sme problémy ubrániť ich na sieti.“

Slovenské hráčky vstúpili do zápasu výborne, získali prvý bod a neustále zvyšovali svoj náskok. V polovici prvého setu viedli 11:5. Tréner Češiek Pommer sa snažil skvelý rozbeh Sloveniek zabrzdiť dvomi oddychovými časmi, ale zverenky Marca Fenoglia pokračovali v dobrej hre. V prvom sete napokon triumfovali 25:16.

V druhom sete Češky od začiatku zlepšili svoju hru najmä na sieti. Dostali sa do vedenia a svoj náskok si udržiavali. V polovici setu mali Slovenky päťbodové manko, to sa postupne zvyšovalo, i keď nie rapídne. Češky však napokon oplatili súperkám prehru z prvého setu navlas rovnako, zvíťazili v ňom 25:16.

Aj úvod tretieho dejstva vyšiel lepšie Češkám. Od stavu 2:3 prišla ich päťbodová šnúra a tréner Fenoglio reagoval oddychovým časom. Jeho zverenkyne však na zlepšenú hru súpera nenachádzali recept ani naďalej a onedlho prehrávali už 7:15. V koncovke sa však Slovenky nadýchli k lepšiemu výkonu, set dokázali zdramatizovať, ale napokon v ňom podľahli o dva body.

Na začiatku štvrtého setu sa Slovenky ujali vedenia, postupne zvyšovali náskok až do stavu 6:1. Potom Češky opäť zlepšili hru na sieti, začali sa doťahovať a neskôr otočili stav vo svoj prospech na 12:11. Oba tímy sa potom ťahali o každý bod, ale záver zvládli lepšie zverenky Zdeňka Pommera.

Ďalší program Sloveniek v C-skupine
sobota 2. 6.: Španielsko – Slovensko (Valladolid, 19.00)
streda 6. 6.: Slovensko – Španielsko (Levice, 18.00)

Jasná záležitosť favorita

Slovenskí volejbaloví reprezentanti prehrali v stredu v Bratislave vo 4. kole skupinovej fázy Zlatej Európskej ligy s Belgickom 0:3.

So semifinalistom minuloročných majstrovstiev Európy hrali zverenci Andreja Kravárika vyrovnanú partiu, ale v závere setov mali viac síl hostia.

V najbližšom zápase sa Slováci stretnú v sobotu 2. júna v Nyköpingu so Švédskom.

Zlatá Európska liga mužov, A-skupina (Bratislava)

Slovensko – Belgicko 0:3 (-23, –18, –17)

Zápas trval: 79 minút, rozhodovali: Guillet (Fra.) a Porvazník (Bel.), 2000 divákov.
SR: Kriško 12, Kohút 4, Jančura 1, Paták 3, Petráš 7, liberá Turis a Lampart, (Hriňák, Mlynarčík 4, Ihnát, Kováč, Prešinský 4, Macko, Firkal). Tréner: A. Kravárik.
Belgicko: Van Walle 2, Rousseaux, Van De Velde 7, Valkiers, Groelny, De Beul, Deroo 17, liberá Stuer a Ribbens (Pardon 11, Cox 13, Lecat 3, Klinkenberg 2, D'Hulst). Tréner: A. Anastasi.

Andrej Kravárik, tréner SR: „Bola to jednoznačná záležitosť belgických podávajúcich hráčov, ktorí nás rozobrali do bodky. Neprihrali sme, mali sme veľmi nízke čísla v tejto činnosti. V ďalších setoch to nebolo lepšie. Dnes bol súper naozaj mimoriadne dobrý, kvalitný a bez chýb. Ich hviezda Deroo urobila celý zápas.“

Lepší vstup Belgicka do zápasu mal za následok rýchle vedenie, Slováci získali prvý bod za stavu 0:3. Hostia si však aj naďalej udržiavali náskok, ale potom zverenci Andreja Kravárika zlepšili najmä servis a stav 18:18 sľuboval dramatickú koncovku. V nej mali napokon lepšie nervy Belgičania, úvodný set vyhrali 25:23.

Vyrovnanú partiu hrali obe mužstvá aj v druhom sete, naťahovali sa o každý bod. za stavu 7:7 po tvrdom servise van de Veldeho išli hostia do vedenia, následne získali aj druhý bod. Dvojgólový náskok si potom udržiavali pomerne dlho, ale v závere sa im podaril trhák a set vyhrali v pomere 25:18.

Snaha Slovákov o návrat do zápasu v treťom sete bola poznačená v kľúčových okamihoch nervozitou, najmä pri podaní. Belgičania sa aj vďaka tomu držali v tesnom vedení. V polovici setu bol stav 11:12 v neprospech Slovákov. V závere sa opäť presadil favorit výraznejšie a vyhral o osem bodov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #volejbalistky Slovenska #Zlatá Európska liga