Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kováčik: Aj Fenerbahce má svoje slabiny

Obrovská sila pod košom, dobre doplnený obvod a jediné zaváhanie v doterajšom priebehu Euroligy. Vysoko aktívna bilancia (sedem víťazstiev, jedna prehra) i hráčska kvalita Fenerbahce Istanbul vzbudzujú rešpekt. Basketbalistky Good Angels Košice privítajú v stredu o 17.45 v Angels aréne jedného z hlavných ašpirantov na celkový triumf v súťaži.

06.01.2016 11:12
basketbalistky Good Angels Košice Foto: ,
Basketbalistky Good Angels Košice. Uprostred tréner Maroš Kováčik.
debata

„Pred prvým vzájomným stretnutím v októbri sme zdôrazňovali najmä enormnú silu súpera pod košom a hovorili, že družstvo nie je až také vyvážené a chýba mu balans medzi obvodovými a podkošovými hráčkami. Príchodom Colemanovej, ktorá je vo WNBA spoluhráčkou našej Johnsonovej, však Fenerbahce umne doplnilo perimeter a výrazne zvýšilo svoju silu,“ vysvetľuje tréner Košičaniek Maroš Kováčik.

Druhé mužstvo Euroligy v rokoch 2013 a 2014 má vo svojom strede štvoricu výšav Kobrynová, Lavenderová, Hollingsworthová a Veramejenková, najlepšou strelkyňou je aj v Košiciach dobre známa Američanka s maďarským pasom Quigleyová.

„Pri pohľade na ich súpisku ťažko hľadať slabiny, ale v hre sa nejaké nájsť dajú a verím, že ich využijeme. Fenerbahce nie je súper, nad ktorým by sme mohli vyhrávať zápasy, ale keď do seba všetko zapadne, zaberieme v obrane a bude nám fungovať aj útok, vyhrať môžeme. Rozobrali sme si ostatné dva euroligové súboje v Šoprone a Salamance, aby sme dievčatám ukázali, čo nefungovalo v defenzíve tak, ako v predošlých dueloch,“ tvrdí Kováčik.

V októbrovom súboji v Istanbule prehrali Košičanky 45:62, hoci ešte aj vo štvrtej štvrtine držali len jednociferný rozdiel v skóre. Obrovské trápenie v útoku sa však v záverečných minútach prejavilo ešte výraznejšie a náskok narástol. Streľbu z hry mali hostky len na úrovni 25,9 %.

Kováčikovi bude minimálne proti Fenerbahce chýbať reprezentantka Martina Kiššová, ktorá má problémy s kolenom a tento týždeň sa podrobí opakovanému vyšetreniu magnetickou rezonanciou, ktoré potvrdí rozsah zranenia.

Vstup na atraktívny odvetný trojkráľový duel v Angels aréne je voľný. „Bude to len pre tento zápas a je to vlastne taký vianočný darček našim fanúšikom. Tí, ktorí majú kúpené permanentky, dostanú iný darček, aby neboli ukrátení,“ doplnil generálny manažér košického klubu Daniel Jendrichovský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Maroš Kováčik #Fenerbahce Istanbul