Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťažký štart hádzanárok. Čaká ich Maďarsko

Maďarsko, Poľsko a Fínsko. To je trojica družstiev, s ktorými si zmerajú sily slovenské hádzanárske reprezentantky v 5. skupine kvalifikácie ME 2016, ktoré sa uskutočnia vo Švédsku.

08.10.2015 08:00
Hádzanárky Slovenska, radosť Foto: ,
Radosť slovenských hádzanárok.
debata

Začínajú už vo štvrtok s najväčším favoritom ich skupiny a ešte k tomu na jeho pôde. Od 18.00 ich v Dabase čakajú Maďarky. Do dejiska stretnutia odcestovali slovenské hádzanárky v stredu, ale od nedele sa chystali na krátkom sústredení v Šoproni a Šali. Už v sobotu ich čaká aj úvodný domáci súboj. V Šali privítajú Poľky, ktoré by podľa papierových predpokladov mali útočiť na druhé postupové miesto. Už tieto dva zápasy naznačia, na čo si Slovenky môžu v aktuálnej kvalifikácii trúfať.

Tím pod vedením českého kouča Dušana Poloza sa vlani prebojoval na ME a obsadil na nich dvanáste miesto. Maďarky skončili šieste. Slovenské reprezentantky sa s nimi naposledy stretli vlani a nebola to príjemná konfrontácia – schytali dva debakle. Vo Viedni 15:37 a na turnaji v Szigetszentmi­klósi 23:46. Veria, že s nimi zohrajú teraz vyrovnanejšiu partiu.

Trénerovi sa z rôznych dôvodov ospravedlnili viaceré hráčky, aj také, ktoré patrili v minulom období k oporám. V porovnaní s minuloročným šampionátom mu chýba deväť hádzanárok. Preto je v postupových predpovediach opatrný.

V jeho osemnásťčlennej nominácii je osem hráčok zo slovenských klubov, ostatné sú legionárky.

Nominácia slovenských hádzanárok

Brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur), Adriana Medveďová (Iuventa Michalovce).
Pivotky: Dominika Horňáková (Cercle Dijon Bourgogne), Veronika Gajdošová (Bemaco Prešov).
Krídelníčky: Réka Bíziková (Mosonmagyaróvári KC SE), Lucia Súkenníková (Baník Most), Alžbeta Rechtorisová (Sokol Poruba), Natália Szőkeová (Slávia Partizánske), Lívia Klučková (Slovan Duslo Šaľa).
Spojky: Silvia Szücs (TuS Metzingen), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne), Simona Szarková (Baník Most), Alica Kostelná (Sokol Poruba), Tetyana Fiľková – Trehubová, Veronika Habánková (obe Iuventa Michalovce), Andrea Kertészová, Eva Veselková, Karin Bujnochová (všetky Slovan Duslo Šaľa).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská reprezentácia hádzanárok #MS hádzanárok vo Švédsko