Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Európske hry v Baku: Slováci prehrali s Bulharmi 0:3, ale postúpili

Slovenskí volejbaloví reprezentanti prehrali vo svojom poslednom vystúpení v základnej B-skupine na I. európskych hrách v azerbajdžanskom Baku s Bulharmi hladko 0:3 (-14, -17, -19) a svoje účinkovanie v tejto fáze ukončili s bilanciou 2 víťazstvá - 3 prehry.

22.06.2015 21:56
volejbal, volejbalová lopta, rozhodca,... Foto:
Ilustračné foto
debata

V ďalšom súboji „béčka“ Belgičania podľahli Nemcom 0:3, čo znamená, že Slováci obsadili štvrtú priečku a postúpili do štvrťfinále.

V boji o postup do semifinále čaká na zverencov trénerskej dvojice Miroslav Palgut, Ľuboslav Šalata v stredu Poľsko, ktoré vyhralo A-skupinu. Rovnako ako Francúzsko získalo dvanásť bodov, v jeho prospech však hovorili pomery setov, lôpt i vzájomný zápas.

Slováci herne zaostávali za Bulharmi, tí dominovali vo všetkých činnostiach. Slovenskí tréneri sa snažili priniesť zmenu na ihrisku aj striedaniami, viac šancí dostali hráči, čo v predchádzajúcich dueloch veľa nehrali.

„Bulhari boli veľmi dobrí na podaní a bloku. Myslím si, že zahrali trinásť alebo štrnásť es a urobili deväť alebo desať blokov. Na ihrisku jasne dominovali, zaslúžili si vyhrať. Dnes sme nemali žiadnu šancu. Napriek prehre sme šťastní, pretože sme sa dostali do štvrťfinále, čo bol náš cieľ. S Poliakmi sme hrali dva zápasy v príprave na EH, som optimista, že by sme mohli o dva dni uspieť,“ uviedol slovenský reprezentant Juraj Zaťko.

Slovensko – Bulharsko 0:3 (-14, –17, –19)

78 min, rozhodovali: Collados (Fr.) a Miklošičová (Slovin.)
Zostava a body SR: J. Zaťko, Kriško 4, Ondrovič 2, Lux 4, Š. Chrtiansky ml. 3, Prešinský 7, liberá Vydarený a Kempa (Macko, Končál, Mlynarčík 6, T. Halanda 1, Hruška)

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská volejbalová reprezentácia #európske hry v Baku