Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volejbalisti začali prípravu na Svetovú ligu a európske hry

Slovenská volejbalová reprezentácia mužov začala v nedeľu v Púchove prípravu na novú sezónu. Trénerom sa na úvodnom zraze hlásilo 28 volejbalistov, ktorí sú rozdelení do dvoch tímov.

11.05.2015 13:04
volejbal, Slovensko Foto: ,
Volejbalisti Slovenska.
debata

Kormidelníci Flavio Gulinelli a Marek Kardoš povedú mužstvo, ktoré sa predstaví vo Svetovej lige, Miroslav Palgut s Ľuboslavom Šalatom budú šéfovať tímu na premiérových európskych hrách v Baku.

„Hráči počas prvého dňa na sústredení absolvovali úvodné testy a tím Baku aj tréning v hale. V pondelok skontroluje zdravotný stav hráčov aj lekár a mužstvo pre Svetovú ligu bude mať tréning v posilňovni,“ informoval športový riaditeľ Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Marek Prokeš. Na zraze ešte chýbali opory – kapitán a nahrávač Michal Masný a blokár Tomáš Kmeť, ktorí dostali po náročnej sezóne v kluboch od trénerov povolenie prísť neskôr a mali by sa zapojiť v priebehu budúceho týždňa.

V pondelok doplní reprezentáciu univerzál Ľuboš Kostoláni, ktorý v nedeľu absentoval pre rodinné dôvody. Otázny je štart ďalšieho univerzála Petra Michaloviča, ktorý má problémy s kolenom. Rovnako pre zdravotnú indispozíciu sa v Púchove nehlásil ani blokár Peter Ondrovič. Pre študijné povinnosti neprišiel na zraz libero Ľuboš Nemec, ktorý odmietol pozvánku do reprezentácie a definitívne vypadol z nominácie.

Mužstvo na Svetovú ligu bude v Púchove trénovať do 27. mája, potom odcestuje na prípravné zápasy do tureckého Izmiru a neskôr sa predstaví aj v Nemecku. Prvý turnaj G-skupiny Svetovej ligy 2015 sa uskutoční 12. – 14. júna v Mexiku, druhý 19. – 21. júna v Grécku a záverečný turnaj Final Four bude 4. – 5. júla hostiť bratislavská Aegon Aréna.

„Tím Baku“ sa predstaví 15. – 17. mája na turnaji v Maďarsku proti domácemu tímu, výberom Chorvátska a Azerbajdžanu. Vrcholom budú premiérové európske hry, ktoré sa uskutočnia v azerbajdžanskom Baku v termíne 12. – 28. júna.

Nominácie:

Reprezentačný tím volejbalistov SR pre Svetovú ligu 2015:
Nahrávači: Michal Masný (Jastrzebski Wegiel/Poľ.), Branislav Skladaný (Nantes Rezé/Fr.), Peter Porubský (VK Ekonóm SPU Nitra)
Smečiari: František Ogurčák (Indykpol AZS Olsztyn/Poľ.), Matej Paták (Beauvais/Fr.), Martin Sopko st. (VK MIRAD PU Prešov), Tomáš Kriško (Dukla Liberec/ČR), Andrej Patúc (Spartak VKP Komárno)
Blokári: Emanuel Kohút (Copra Piacenza/Tal.), Tomáš Kmeť (Berlín Recycling Volleys/Nem.), Michal Červeň (VK MIRAD PU Prešov), Peter Kašper (ŠK Chemes Spišská Nová Ves)
Univerzáli: Milan Bencz (Revivre Miláno/Tal.), Peter Michalovič (Sieco Service Ortona/Tal.), Miloš Horník (Spartak VKP Komárno)
Liberá: Matej Kubš (VK Prievidza), Marián Vitko (VK Slávia Svidník)

Reprezentačný tím volejbalistov SR na európske hry 2015:
Nahrávači: Juraj Zaťko (Indykpol AZS Olsztyn/Poľ.), Filip Palgut (SK Posojilnica Aich/Dob / Rak.)
Smečiari: Marcel Lux (VK MIRAD PU Prešov), Štefan Chrtiansky ml. (Hypo Tirol Innsbruck/Rak.), Martin Sopko ml., Boris Kempa (obaja Pavlodar/Kaz.), Tomáš Halanda (VK Prievidza)
Blokári: Michal Hruška (SK Posojilnica Aich/Dob / Rak.), Radoslav Prešinský (VK Prievidza), Peter Ondrovič (COP Trenčín), Ľuboš Macko (VK MIRAD PU Prešov), Tomáš Skasko (VK Slávia Svidník)
Univerzáli: Ľuboš Kostoláni (TV Bühl/Nem.), Peter Mlynarčík (ŠK Chemes Spišská Nová Ves)
Libero: Martin Vydarený (Spartak Myjava)

debata chyba
Viac na túto tému: #Svetová liga vo volejbale #slovenská volejbalová reprezentácia #európske hry v Baku