Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Good Angels možno uvoľnia aj Phillipsovú

Stretli sa s najlepším európskym družstvom, a hoci je rozdiel v kvalite oboch tímov obrovský, pasovali sa s ním dôstojne.

11.12.2014 18:38
Erin Phillipsová Foto: ,
Erin Phillipsová.
debata

Basketbalistky Good Angels Košice podľahli najväčšiemu favoritovi na triumf v Eurolige – ruskému majstrovi UMMC Jekaterinburg – o dvadsať bodov 51:71 (21:36), no hanbu si neurobili. V obrane hrali výrazne lepšie než pred dvoma týždňami proti tiež nesmierne silnému Kursku. Chýbala len aspoň priemerná streľba (Košičanky trafili iba 19 zo 71 pokusov z hry) a výsledok mohol byť oveľa priaznivejší. Ani Jekaterinburg neodohral ideálny duel, no jeho hviezdy bodovali vždy, keď to družstvo najviac potrebovalo.

„Po skúsenosti z vlaňajška, keď sme Košiciam takmer podľahli, sme sa na vzájomný duel veľmi dobre pripravili. S výsledkom som spokojný, podali sme vyrovnaný výkon. V obrane sme hrali dobre, ale v útoku sme ešte veľmi vzdialení od optima,“ prezradil tréner hostí Olaf Lange. Kouč domácich Maroš Kováčik svoje zverenky pochválil, ale mrzel ho nevydarený vstup do zápasu.

„Bol to náš najlepší výkon v euroligovej sezóne. V prvej štvrtine sme hostky nevedeli zastaviť, skórovali príliš ľahko. Dievčatá hrajú niekedy s príliš veľkým rešpektom. Súper takéhoto rangu si síce rešpekt zaslúži, ale nesmiete sa ho báť. Ak by sme bojovali od prvého zápasu ako v tomto, mohli sme mať o jedno a možno aj dve víťazstvá viac,“ poznamenal Kováčik.

Najlepšou hráčkou Good Angels bola ešte len 20-ročná Barbora Bálintová – odohrala až 34 minút. „Jej výkonnosť už dlhšie rastie a minúty, ktoré dostáva, nám výborne odpláca. Verím, že sa ešte ani nepriblížila k svojim hraniciam a bude nás tešiť hrou nielen v Košiciach ale aj v reprezentácii,“ pochválil Kováčik mladú rozohrávačku.

„Z našich mladých Sloveniek je jednoznačne najlepšia. Má rýchlosť, drzosť a okrem streľby vie utvoriť priestor aj pre spoluhráčky. Rastie z nej kvalitná hráčka,“ pridáva sa generálny manažér Košíc Daniel Jendrichovský.

„Obrovský progres urobila a ešte aj urobí Martina Kiššová. Trápi sa so streľbou, lebo je poplašená, ale ono to príde. Nemáme lepšie pracujúcu hráčku na tréningoch. Nik nemá toľko odhodlania ako ona. Veľká škoda, že jej chýbajú dva dôležité roky, ktoré premaródovala s vážnymi zraneniami. Žofia Hruščáková púta v Európe pozornosť, ale ja som z jej napredovania sklamaný. Má úžasnú silu, ale v zápasoch ju nevyužíva. Nejde sa pobiť pod kôš. Preto ma potešilo, že proti Jekaterinburgu doskočila 11 lôpt a robila to, čo od nej žiadame. Keď sa k tejto trojici pridá rekonvalescentka Beáta Janoščíková, máme štyri mladé Slovenky, na ktorých sa dá do budúcnosti stavať,“ zhodnotil Jendrichovský nádeje Good Angels.

Káder slovenského majstra sa počas zimnej prestávky mierne obmení. Odchádza Asjha Jonesová, nahradí ju avizovaná Crystal Langhornová. Tá mala pôsobiť v Košiciach od začiatku sezóny, no zdravotné ťažkosti boli proti. Pravdepodobný je aj odchod Kathariny Fikielovej, ktorá nespĺňa euroligové parametre.

V hre je aj výmena Erin Phillipsovej. „Je o ňu veľký záujem v iných kluboch a keby odišla, utvoril by sa priestor pre dve nové hráčky. Mohla by prísť Teja Oblaková a americká krídelníčka. Rozhodne sa do Vianoc alebo medzi sviatkami. Na pozíciu strednej rozohrávačky chceme posunúť Zuzku Žirkovú, aby bola častejšie v styku s loptou. Tak sme mali hrať už proti Jekaterinburgu, ale Zuzka pre zranenie nebola k dispozícii,“ podotkol Jendrichovský.

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Erin Phillipsová