Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cítim sa ako dieťa v obchode so sladkosťami

V lete výraznou mierou pomohla slovenskej reprezentácii k postupu na budúcoročné majstrovstvá Európy. V stredu o 18.00 sa Američanka so slovenským pasom Kristi Toliverová predstaví v košickej Steel aréne vo farbách európskeho basketbalového giganta UMMC Jekaterinburg.

10.12.2014 10:00
Kristi Toliverová Foto: ,
Kristi Toliverová
debata

„Mám pocit, akoby som sa vrátila domov,“ reaguje sympatická 27-ročná rozohrávačka. „Je príjemné prísť opäť po dlhšom čase do Košíc. Veľa miest aj ľudí je tu teraz pre mňa známych. Rada ich vidím,“ dodáva.

V drese domácich Good Angels sa predstavia štyri Tolliverovej spoluhráčky z národného tímu: Žirková, Bálintová, Kiššová a Hruščáková. „Pri sledovaní videa som si všimla pár akcií, ktoré sme mali nacvičené aj v reprezentácii. Nečudo, veď oba tímy vedie tréner Maroš Kováčik. Viem, že Good Angels hrajú vždy s veľkým odhodlaním. Nečakáme ľahký duel. Nesmieme nič podceniť. Potešilo by ma, keby mi diváci pri predstavovaní zatlieskali,“ usmeje sa.

Z reprezentačných spoluhráčok si najviac obľúbila Žofiu Hruščákovú.,,Je mladá, má veľký potenciál, dobre strieľa. Už sa teším na budúcoročný šampionát. Žreb skupín som sledovala s dvoma španielskymi spoluhráčkami z Jekaterinburgu. Máme dobrú šancu postúpiť zo skupiny. Musíme mať víťaznú mentalitu, hrať so srdcom a dať do toho všetko. Potom sa môže stať čokoľvek," hovorí o ambíciách na ME. Zároveň prezradí, že Eva Kmeťová a Zuzana Lazarová, spoluhráčky z reprezentácie, sa na ňu boli pozrieť aj v zámorskej WNBA.

Do Jekaterinburgu jej veľmi pomohol slovenský pas. Užíva si, že sa denno-denne stretáva s hviezdami svetového basketbalu vrátane dvoch v súčasnosti azda najlepších hráčok – s Dianou Taurasiovou a Candace Parkerovou.

„Je to pre mňa nová skúsenosť. Nie veľa hráčok môže povedať, že je neustále po boku Diany. Obdivovala som ju, keď som vyrastala. Cítim sa ako dieťa v obchode so sladkosťami. Miluje basketbal rovnako ako ja. S Candace pôsobíme spoločne aj v Los Angeles vo WNBA. Hrá sa s nimi vynikajúco. Na život v Rusku som si už zvykla, v tejto krajine som hrala aj predošlé tri sezóny. V Jekaterinburgu je však podstatne väčšia zima, leto som si užila v LA. Musím to nejako vydržať,“ vraví.

Ťažšie si zvyká len na to, že za UMMC nastupuje iba v Eurolige, odohrá v priemere takmer 20 minút. „V ruskej lige môžu byť na súpiske len štyri legionárky a počas sezóny sa môže spraviť len jedna zmena. Jekaterinburg má šesť takýchto hráčok. Možno ma dopíšu neskôr. Zatiaľ celý týždeň poctivo trénujem a nastúpim na jediný duel – v Eurolige. Energie mám na rozdávanie,“ priznáva Toliverová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Kristi Toliverová #UMMC Jekaterinburg