Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cleveland prehráva, LeBron James zostáva pokojný

Nové začiatky nikdy nie sú jednoduché. Hviezda basketbalovej NBA LeBron James to dobre pozná aj z vlastnej skúsenosti. Preto ho prehry na úvod sezóny nechávajú chladným.

06.11.2014 18:00
LeBron James Foto: ,
LeBron James (s loptou).
debata

Štvornásobný najužitočnejší hráč zámorskej ligy sa v lete vrátil domov do Clevelandu, aby dokončil, čo pred jedenástimi rokmi začal. Veľmi túži doviesť Cavaliers, v drese ktorých strávil sedem sezón na začiatku kariéry, až na vrchol.

Klub z Ohia získal najmä vďaka návratu Jamesa do kádra aj ďalšiu veľkú hviezdu Kevina Lova. Títo dvaja by spolu so šikovným rozohrávačom Kyriem Irvingom mali vytvoriť základnú os tímu, od ktorého sa očakávajú len víťazstvá. Mnohí odborníci považujú postup Cavaliers minimálne do finále Východnej konferencie za samozrejmosť. Výsledky a výkony novozloženého mužstva však tomu zatiaľ príliš nenasvedčujú.

Štyri zápasy – tri prehry. Posledná z nich po nešťastnom závere, keď najprv Cleveland zmazal šestnásťbodové manko, no v záverečných sekundách neubránili poslednú akciu Utahu a prehrali 100:102. James nastrieľal 31 bodov, no nestačilo to. Irving pridal ešte o tri viac, ale nezapísal si ani jednu asistenciu a Love premenil z hry len dve z desiatich striel.

„Ani Rím nepostavili za jeden deň. My vieme, čo musíme robiť, aby sme boli úspešní. Tento duel sme síce prehrali, ale cítim, že ako tím sme urobili krok správnym smerom. V druhom polčase sme ukázali, že vieme hrať dobrý basketbal,“ vravel po zápase 29-ročný líder Cavaliers.

James vie o čom hovorí. Dobre si pamätá na situáciu spred štyroch rokov. Vtedy vytvoril s Dwyanom Wadom a Chrisom Boshom v Miami hviezdnu trojicu, no v úvode sezóny sa trápili. Prehrali 14 z 22 zápasov a mnohí fanúšikovia ich začali odpisovať. Na konci sezóny však hrali vo finále, o rok neskôr získali titul a celkovo sa mohli pochváliť za štyri sezóny bilanciou dva tituly a dve prehry vo finále.

James verí, že podobné to bude aj v Clevelande. Zároveň však všetkých upozorňuje, že získať titul v drese Cavs bude oveľa náročnejšie, než vo farbách Heat.

„Tento tím v minulých rokoch veľa prehrával. Hráči, ktorí nám musia pomôcť víťaziť, nemajú za sebou veľa dôležitých duelov. Teraz ich musíme zbaviť zlých návykov a naučiť, že každá jedna situácia v zápase je dôležitá. Ani jednu loptu nemôžete odovzdať súperovi len tak. Som tu, aby som s tým pomohol,“ cituje Jamesa Sports Illustrated.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lebron james #Cleveland Cavaliers