Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žirková: Niektoré dievčatá akoby ani neboli na palubovke

Negatívnu sériu s Krakovom nezlomili ani v Steel aréne. Basketbalistky Good Angels Košice sa v stredajšom úvodnom stretnutí euroligovej sezóny trápili v ofenzíve i defenzíve.

06.11.2014 15:58
Zuzana Žirková Foto: ,
Basketbalistka Košíc Zuzana Žirková (vpravo) v súboji s Jantel Lavenderovou z Krakova.
debata

Po veľkej prestávke akoby z nich vyprchala energia aj elán a súperky ich jednoznačne preskákali. Výsledkom bola prehra o trinásť bodov 55:68 (30:36).

„Krakov si zaslúžil víťazstvo oveľa viac ako my. Dominoval vo všetkých herných ukazovateľoch. O výsledku sa rozhodovalo najmä v závere druhej štvrtiny. Kľúčová bola dvanásťbodová šnúra hostiek. Náš najväčší problém bol v hre pod košom. Z krátkych vzdialeností sme dostali 44 bodov, naše pivotky neboli schopné brániť súperky,“ uviedol príčiny prehry tréner Košičaniek Maroš Kováčik.

Jeho zverenky duel rozohrali dobre. V prvej štvrtine viedli o šesť bodov a Wislu spočiatku držali na dištanc. Dvanásť bodov jej hráčok pred polčasovým hvizdom (z 30:24 na 30:36) však bolo dôležitejších, než sa spočiatku zdalo.

„Do druhého polčasu sme šli odhodlané. Vraveli sme si, že v basketbale šesť bodov nič neznamená. No Krakov nás ničil doskakovaním pod naším košom. Získal tam priveľa lôpt, neustále sme museli brániť a nedostávali sa do rýchlych protiútokov. Na každý bod sme sa natrápili, kým súperky odpovedali poľahky z protiútokov. Takmer každá ich akcia sa končila košom. Zbrane však neskladáme. Euroliga sa len začala,“ vravela pivotka Žofia Hruščáková, jeden z mála svetlých zjavov domácich.

Kapitánka Zuzana Žirková triafala v dôležitých momentoch presne za tri body, ale ani to nestačilo. Po zápase neskrývala sklamanie a hnev. „V druhom polčase sme sa stratili. V obrane sme hrali zle. Vyzeralo to, akoby sme spolu ani netrénovali, len sa deň pred zápasom zišli a nastúpili. Dostávali sme príliš ľahké koše cez pivotky. Naše podkošové hráčky stáli za protihráčkami. Niektoré dievčatá akoby v druhej polovici ani neboli na palubovke,“ nekládla si servítku pred ústa.

„Mali sme dobré momenty, ale neodohrali sme dobre plných štyridsať minút. Súper mal priveľa ofenzívnych doskokov. Napriek tomu som cítila, že v zápase boli momenty, keď sme mohli dostať zápas späť pod kontrolu. Bohužiaľ, nevyšlo to. Veľmi sme chceli začať výhrou,“ uviedla nová rozohrávačka Košíc Erin Phillipsová. Bolo na nej vidieť, že ešte nie je s družstvom plne zosúladená.

Veľká spokojnosť sa dala čítať z tváre trénera Krakova Štefana Sviteka – v minulosti trénoval aj Good Angels.

„Vrátil som sa domov, kde som pôsobil ako hráč i tréner. Do hľadiska prišlo veľa mojich známych. Cítil som šteklenie v bruchu. O to väčšiu radosť mám, že sme zápas zvládli. Hovoriť teraz o šanciach na postup do play off je predčasné, ale táto výhra bude mať pri záverečnom účtovaní cenu. Nemyslím si, že naša skupina má troch favoritov, je ich viac. Netreba zabúdať ani na USK Praha s výbornou a skúsenou trénerkou Natáliou Hejkovou. Stretnutia s top tímami si treba užiť, ale zároveň hrať v nich naplno,“ poznamenal Svitek.

Košičanky sa na budúci týždeň predstavia u víťaza minulého ročníka Euroligy. V stredu sa v Istanbule pokúsia využiť nezohratosť Galatasarayu. Ešte nekompletné turecké družstvo v prvom kole zakoplo doma s Montpellierom 59:66 po predĺžení. <pe>

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Zuzana Žirková