Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Francúzky vyzvú v ťaháku štvrťfinále USA

Zdolali ich v príprave a mnohí verili, že by favorita mohli potrápiť aj v prípadnom finále svetového šampionátu. Basketbalistky Francúzska sa však s jednoznačným favoritom na zlato - výberom USA stretnú už v piatkovom štvrťfinále.

03.10.2014 08:20
basketbal, USA, ženy Foto: ,
Američanky Maya Mooreová (vpravo) a Lindsay Whalenová.
debata

Družstvo okolo vynikajúcej rozohrávačky Céline Dumercovej zaváhalo hneď v prvom súboji v Turecku. V Ankare podľahlo domácemu tímu o dva body 48:50 a táto prehra ich stála možnosť vyhnúť sa Američankám až do finálového vyvrcholenia turnaja.

V stredu zvládli osemfinálový súboj s Brazíliou (61:48), no dobre vedia, že v boji o postup do semifinále potrebujú dokonalý výkon i kus šťastia. „Vieme, že Američanky majú skvelé družstvo a sú obhajkyne titulu. No zdolali sme ich v príprave. Tak prečo nie aj teraz?“ reagovala pivotka Endéné Miyemová.

Nevýhodou Francúzska je, že ich Američanky, práve pre prehru pred šampionátom, v žiadnom prípade nepodcenia. „Náš súper má mnoho skúseností z ťažkých zápasov na najvyššej úrovni. Musíme hrať koncentrovane od prvej do poslednej minúty. Inak by mohol mať duel nečakaný vývoj,“ upozorňuje jedna z opôr USA Maya Moorová.

Zároveň však dodala, že výkon jej spoluhráčok sa od zápasu k zápasu výrazne zlepšuje. „Najlepšie zápasy máme ešte len pred sebou. Ešte potrebujeme znížiť počet stratených lôpt a čo najmenej faulovať. Vždy počítame s tým, že súper vydá v zápase proti nám zo seba všetko,“ dodala Moorová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #MS v basketbale žien