Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci zdolali Číňanov a postúpili na Final Four

Slovenskí volejbalisti zvíťazili v sobotňajšom zápase na druhom turnaji G-skupiny Svetovej ligy v Košiciach nad Číňanmi 3:0 (20, 23, 20) a zabezpečili si postup na záverečné podujatie Final Four.

14.06.2014 16:42
debata

Slováci odplatili svojmu súperovi prehru 1:3 z nedeľňajšieho vzájomného duelu v portorickej Caroline. Zverenci talianskeho trénera Flavia Gulinelliho figurujú priebežne na druhom mieste tabuľky „géčka“ s desiatimi bodmi a je isté, že v poradí už neklesnú nižšie.

Vedúca pozícia patrí Číne s jedenástimi bodmi, tretie Španielsko získalo tri body rovnako ako posledné Portoriko. Vo večernom zápase v Steel aréne si zmerajú sily Španieli a hráči Portorika. Volejbalisti SR nastúpia v nedeľu o 15.00 h vo svojom záverečnom vystúpení v G-skupine proti Španielom.

Záverečný turnaj Final Four sa uskutoční od 27. do 29. júna v tureckej Burse. Víťaz Final Four bude mať možnosť v roku 2015 štartovať o „poschodie“ vyššie – v C, D alebo E-skupine Svetovej ligy.

Výsledok úvodného sobotňajšieho stretnutia na druhom turnaji G-skupiny Svetovej ligy volejbalistov v Košiciach:

Čína – Slovensko 0:3 (-20, –23, –20)
76 minút, rozhodovali: Huhtaniska (Fín.) a Robb (Kan.), 2580 divákov
Zostava SR: Kohút, Janušek, Paták, Krajčovič, Zaťko, Kostoláni, libero Kubš (Bencz, Repák, Vlk)

Úvod prvého setu bol vyrovnaný, univerzál Kostoláni upravil úspešným útokom na 4:4. Hostia následne získali tri body v sérii, ale Slováci sa opäť dotiahli a Kohútovým blokom vyrovnali na 9:9. Gulinelliho zverencov viac ráz potiahol Kostoláni, po jeho ďalšom zakončení viedli domáci volejbalisti 13:12. Dvakrát sa presadil aj Bencz – 20:17 pre Slovensko. Smečiar Janušek zvýšil na 22:19 a set uzavrel priamym bodom z podania – 25:20.

Slováci vyhrávali na začiatku druhého setu 6:5, Číňania otočili troma bodmi po sebe a viedli 8:6. Domáci volejbalisti viackrát úspešne zablokovali útoky Ázijcov, po zakončení Patáka vyhrávali slovenskí reprezentanti 15:14 a neskôr aj 20:19. Číňania vyrovnali na 23:23, Kostoláni však vybojoval pre Slovákov setbal, ktorý premenil úspešným jednoblokom Krajčovič a domáci vyhrali 25:23.

Počas prvého technického oddychového času v tretej časti hry bolo skóre vyrovnané (8:8), Slovákov posunul do výhodnejšej pozície blokár Kohút, ktorý zvýšil na 13:11 a neskôr esom aj na 16:14. Kohút úspešným zakončením upravil na 21:18, Slováci už sľubný stav z rúk nepustili, premenili druhý mečbal, vyhrali 25:20 a celý zápas 3:0.

Hlas (zdroj: RTVS):

Marek Kardoš (asistent trénera SR): „Nečakali sme, že to bude také ľahké, dnes sme našťastie zahrali lepšie ako včera. Príjem podania bol kľúčový, mohli sme trochu riskovať na servise a vyšla nám obrana. Číňanom táto hala asi nesedí, na podaní pokazili veľa lôpt. Milana Bencza sme šetrili na zajtrajší zápas, preto nastúpil univerzál Ľuboš Kostoláni. Španieli sú veľmi nepríjemným súperom a sú veľmi dobre takticky pripravení. Musíme byť trpezliví a umne rozložiť svoje sily.“

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #Svetová liga vo volejbale