Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice hostia volejbalový sviatok - Svetovú ligu

Pred tromi rokmi zažili oslavy triumfu v Európskej lige. V piatok si Košice vychutnajú ďalšiu volejbalovú lahôdku. Do metropoly východu i na Slovensko po prvý raz v histórii zavíta Svetová liga.

13.06.2014 11:00
volejbal, Slovensko Foto: ,
Radosť volejbalistov Slovenska.
debata

Slovenskí reprezentanti si užili premiéru v prestížnej súťaži pred týždňom v Portoriku. Z karibskej oblasti si priniesli štyri body – po víťazstve nad Španielskom a prehrách s domácim výberom (v piatich setoch) a Čínou. „Na prvom turnaji sa všetky tímy navzájom spoznali. Nazbierali sme cenné skúsenosti, príležitosť dostali viacerí mladí hráči, ktorí sa predstavia aj v Košiciach,“ vyhlásil na štvrtkovej tlačovej besede tréner Flavio Gulinelli, ktorý urobil v kádri jedinú zmenu. Michala Červeňa nahradil na blokárskom poste Emanuel Kohút – Volejbalista roka 2013 a dlhoročná opora reprezentácie.

Gulinelliho zverencom patrí po polovici bojov v tabuľke G-skupiny druhá priečka. Do Final Four, ktoré sa uskutoční koncom júna v Burse postúpia prvé dva tímy. Kedže ázijský zástupca má plný počet bodov, budú pre Slovákov kľúčové najmä stretnutia s Portorikom a Španielskom. „Verím, že pred domácim publikom podáme ešte lepšie výkony ako v Portoriku a zabojujeme o postup,“ vraví Gulinelli.

Víťaz tureckého podujatia bude mať blízko k budúcoročnej miestenke v druhej z troch výkonnostných kategórií. Zaujímavosťou však je, že o úspechu nerozhodujú len športové výsledky. Medzinárodná volejbalová federácia totiž zohľadňuje aj úroveň, na akej jednotlivé národné zväzy zorganizovali turnaje. „Vo Svetovej lige vládnu mimoriadne prísne pravidlá. Určite prísnejšie ako v Európskej lige. Preto sme pri organizácii urobili maximum. Dôležité však je, aby sme dokázali solídne zaplniť aj hľadisko. Potešila by nás štvortisícová návšteva. Snom je prekročenie päťtisícovej méty,“ tvrdí Ľubor Halanda, šéf Slovenskej volejbalovej federácie.

Vstupenky do Steel arény sú stále v predaji. Zakúpiť si ich môžete v sieťach Ticketportalu. Ceny sa pohybujú od 3 do 9 eur. Výkony slovenských volejbalistov si môžete pozrieť aj v priamych prenosoch RTVS.

Program turnaja:
Piatok: 17.30 Slovensko – Portoriko, 20.30 Španielsko – Čína, sobota: 15.00 Slovensko – Čína, 18.00 Španielsko – Portoriko, nedeľa: 15.00 Slovensko – Španielsko, 18.00 Portoriko – Čína.

Tabuľka G-skupiny:
1. Čína 3 3 0 9:1 9
2. Slovensko 3 1 2 6:7 4
3. Portoriko 3 1 2 5:8 3
4. Španielsko 3 1 2 4:8 2

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Košice #volejbal #Svetová liga