Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Semenyaová odmieta správy o svadbe. Raseboyovú si nevzala

Majsterka sveta a strieborná olympijská medailistka na 800 m Caster Semenyaová z Juhoafrickej republiky by sa mala podľa správ viacerých médií vydávať, jej životnou partnerkou by mala byť atlétka Violet Raseboyová.

13.05.2014 14:00
OH Londýn, atletika, Caster Semenyaová Foto:
Caster Semenyaová.
debata

Správu magazínu Drum, ktorú potom prebrali mnohé juhoafrické i svetové médiá, však bežkyňa odmieta. „Opýtajte sa Drumu, vedia oveľa viac ako ja. Ja nemám s tým nič do činenia. Naozaj k tomu nemám čo viac povedať,“ uviedla podľa City Press Semenyaová.

Dvadsaťdvaročná úspešná bežkyňa by už mala spolu s o päť rokov staršou partnerkou spoločne žiť a mali by byť už zasnúbené. Podľa zdrojov Drumu už obe atlétky urobili životné rozhodnutie, obe majú na rovnakých typoch automobilov BMW značky s iniciálami partnerky. Podľa Daily Sun už Semenyaová poslala zástupcov svojej rodiny do Polokwane za rodičmi Violet Raseboyovej a mali dohadovať výšku loboly – poplatku, ktorý platia rodičia muža rodičom nevesty za jej odchod z domu. „Obe sa veľmi milujú, toto je pre ne významný krok. Majú pred sebou žiarivú budúcnosť,“ povedal nemenovaný priateľ oboch žien.

Semenyaová i Raseboyová sa netaja vzájomnými sympatiami, ale o spolužití odmietajú hovoriť. „Nie sme partnerky, ale máme sa radi,“ napísala v jednej reakcii na Facebooku Raseboyová. O zasnúbení a prípadnej svadbe nehovorí ani Semenyaová. „Ospravedlňujem sa, ale otázky o zasnúbení adresujete zlému človeku,“ povedala pre City Press.

Semenyaová triumfovala na majstrovstvách sveta 2009 v Berlíne v behu na 800 m a po ňom ju niektoré súperky obvinili z toho, že je v skutočnosti mužom. Neskoršie testy Medzinárodnej atletickej federácie (IAAF) potvrdili, že je skutočne biologickou ženou.

debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #Caster Semenyaová #Violet Raseboyová