Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kováčik: Zopakovať minulú sezónu by bolo báječné

Basketbalistky Good Angels Košice vstúpili do euroligovej sezóny na výbornú - triumfom 77:69 na pôde nepríjemného tureckého nováčika Kayseri Kaski.

07.11.2013 16:59
Maroš Kováčik Foto:
Maroš Kováčik.
debata

Kľúčovú úlohu v stretnutí zohrala najmä skúsená americká pivotka slovenského majstra Planette Piersonová, ktorá nastrieľala 33 bodov a doskočila 12 lôpt. „Nemôžem povedať, že nám sama vyhrala zápas, ale bez nej by sme netriumfovali,“ vraví tréner Košičaniek Maroš Kováčik.

Čo rozhodlo zápas vo váš prospech?
Bolo dôležité, že sme doň dobre vstúpili. Od prvej minúty sme hrali celkom slušný basketbal a dostali sa do vedenia, ktoré nám vydržalo celý prvý polčas. V tretej štvrtine sme vybuchli v obrane, aj preto, že sme mali dosť veľké problémy s faulami. Našťastie, súper nám neutiekol o veľa bodov a nakoniec sme kvalitnou obranou a veľkým chcením vyhrali. Pomohol nám dobrý útočný doskok – v závere sme pod súperovým košom doskočili tri lopty, dali z nich šesť bodov a skúsenosťami už náskok ustrážili.

Ako dôležitý je pre vás úspešný vstup do sezóny?
Je to pre nás veľké víťazstvo a výborný odraz do nového ročníka. Samozrejme, netreba tento duel preceňovať. Málokto vie, že Kayseri neprehralo doma ani jeden duel dva roky vo všetkých súťažiach. Dvakrát zdolalo aj Fenerbahce či Galatasaray.

Pamätáte si, kedy ste naposledy doviedli družstvo k víťazstvu bez jedinej úspešnej trojky?
(smiech) Ani nie. Nula z desať… Tento rok máme tím, ktorý nebude spoza oblúka až taký nebezpečný, ale keď vyhrávate, tak to nie je chyba. Dúfam, že v ďalších zápasoch to však bude lepšie.

Aké nedostatky vám ukázal prvý ostrý euroligový duel?
Potvrdilo sa, čo hovorím vždy, že euroliga je o level vyššie než MEL. Ak chceme vyhrávať zápasy vonku, čo je veľmi náročné, musíme hrať koncentrovane plných 40 minút. Keď vyjdete na chvíľu z koncentrácie, môžete na to doplatiť prehrou.

S čím by ste boli spokojný po prvej polovici sezóny?
Musíme ísť postupne. Verím, že najbližšie zdoláme Györ. Nebude to ľahké, ale povinnosť nám jednoznačne káže uspieť. Potom budeme mať dva týždne na to, aby sme sa pripravili na Jekaterinburg, čo bude pre nás veľký sviatok, keďže sa bude hrať v Steel aréne. Pevne verím, že príde veľa ľudí a nebude to len klubový, ale celoslovenský basketbalový sviatok. Potom nás čaká zápas v Schiu a prvú polovicu uzavrieme ďalším domácim duelom proti Bourges. V závere máme náročnejšie vyžrebovanie, odohráme zo štyroch duelov tri vonku.

Káder sa vám dával dokopy len postupne. Ako doň zapadli letné posily?
Ešte sme spolu príliš krátko. Tím je inak zložený, treba si na seba zvyknúť. Je tu veľa mladých kvalitných hráčok, mám pocit, že sme na správnej ceste. Chvíľu to ešte potrvá, ale ani vlani sme v novembri nehrali tak pekne a dobre, ako v závere sezóny.

Aký cieľ ste stanovili sám sebe po vlaňajšom vynikajúcom štvrtom mieste?
Budem spokojný, ak budú spokojní ľudia v klube. Ak sa nám podarí zopakovať víťazstvá z minulého roka, bude to báječné. Bude to však náročné. Naša skupina je brutálne ťažká, čo ukázali aj prvé dva vyrovnané zápasy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #basketbal #Kováčik