Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladík, ktorého dokaličil slovenský reprezentant, prehovoril o vyšetrovaní. Z prístupu polície je znechutený

Michalovi Miklemu, ktorého vo februári napadol slovenský hokejista Boris Žabka, sa nepáči prístup polície k celému prípadu. 19-ročný mladík z Banskej Bystrice uviedol, že je z celej veci znechutený.

16.03.2024 10:29 , aktualizované: 10:55
SR Poprad šport hokej MS20 reprezentácia... Foto:
Boris Žabka mladší počas tréningu reprezentácie do 20 rokov v roku 2022.
debata (30)

Konflikt, ku ktorému došlo vo februári na diskotéke v banskej Bystrici, mal vzniknúť z toho, že Mikle sa údajne obšmietal okolo partnerky 20-ročného obrancu Banskej Bystrice.

To sa synovi známeho hokejového búrliváka Žabku staršieho nepozdávalo a pred klubom došlo k útoku na Mikleho. Výsledkom bol dokaličený mladík, ktorý už musel podstúpiť viacero lekárskych zákrokov.

Naposledy podstúpil menšiu operáciu, keď mu vybrali ložisko z oka. "Mám bolesti hlavy, tie zrejme budú pretrvávať ešte nejaký čas. Stále mám problémy aj s dvojitým videním, ale zlepšuje sa to, povedal pre Šport24.sk.

Aj keď jeho rodina už obdržala od polície vyrozumenie o začatí trestného stíhania, reálne sa prípad zatiaľ nikam neposunul.

Boris Žabka Čítajte viac Brutálny útok slovenského reprezentanta. Pobil sa, zlomil obeti kosť a spôsobil jej otras mozgu

Dobitý mladík podotkol, že stále nevideli kamerové záznamy z incidentu. Ako povedal, prestáva veriť, že si ich vôbec bude môcť niekedy pozrieť a z prístupu policajtov je znechutený.

"Právnik nám hovoril, že tieto veci sa môžu naťahovať, no nerozumiem tomu, prečo sme ich doteraz nevideli. Na začiatku prípadu nás ubezpečili, že záznamy uvidíme, no momentálne tomu už nikto z nás neverí.

Z celého postupu sme veľmi sklamaní," priznal Mikle s tým, že samotný Žabka sa mal priateľke dobitého mladého muža cez telefón pochváliť, že kamerové záznamy z udalosti už videl.

To potvrdila aj spomínaná Mikleho partnerka Bianka. „Len pár dní po bitke, v deň, kedy bol Miško na prvej operácii, mi cez telefón povedal, že on už video z kamier videl. Údajne bol aj s policajtmi a členmi SBS, že vraj oni sú s ním,“ potvrdila prekvapujúcu správu.

Medzi frajerkami oboch mladíkov malo tiež prísť k fyzickej konfrontácii, ktorú podľa Bianky začala Žabkova partnerka, na ktorú už podala trestné oznámenie.

Molnár hokej Čítajte viac Zlomenina a vybité zuby. Pre krvavú bitku prišiel o MS, polícia oznámila posun v prípade slovenského hokejistu

Žabka je synom známeho bývalého hokejového búrliváka Borisa Žabku staršieho, ktorý momentálne pôsobí ako asistent trénera v českom Liberci.

Mikle po bitke skončil so zlomeným nosom otrasom mozgu. „Zlomil mi aj nejakú kosť v oku. Nemohol som dýchať pravou nosnou dierkou,“ povedal po februárovej roztržke.

Vedenie HC 05 Banská Bystrica na situáciu zareagovalo a udelilo Žabkovi bližšie nešpecifikovanú finančnú pokutu a podmienečne ho vyradilo z mužstva. Na konci základnej časti extraligy však už opäť nastupoval.

Najlepší a najhorší hráči po ZČ extraligy 2023/24 Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Ktorí hokejisti v základnej časti extraligy...
30 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #bitka #Boris Žabka mladší #Michal Mikle #kamerové záznamy