Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spoluhráčom priniesol plienky a pomohlo to. Buček verí, že na štvrťfinále proti Popradu príde aj jeho najmladší fanúšik

Spočiatku vyzeral, že mu zápas príliš nechutil, ale v rozhodujúcich momentoch sa opäť ukázal ako rozdielový hráč.

17.03.2024 20:40
Samuel Buček Foto: ,
Samuel Buček (Nitra) počas piateho zápasu s Trenčínom.
debata (2)

Samuel Buček pripravil dôležitý štvrtý gól, piaty potom sám strelil a hokejisti Nitry aj vďaka svojmu najproduktívnej­šiemu hráčovi zvládli rozhodujúci piaty zápas proti Dukle Trenčín.

Vyhrali ho 5:1, sériu kvalifikácie o play off uchmatli v pomere 3:2 na zápasy a postúpili do štvrťfinále play off. Tam hokejistov spod Zobora čaká víťaz základnej časti z Popradu.

„Bude to náročná séria. Ale vo štvrťfinále si už súpera nevyberiete. Všetky mužstvá, ktoré sa tam dostali, majú svoju kvalitu,“ vraví ofenzívny líder Nitry.

Výsledok hovorí jasnou rečou. Bol to najlepší výkon Nitry v sérii?

Mali sme aj vydarenejšie zápasy, ale nedokázali sme v nich skórovať. Dôležité však bolo, že dnes sme celých 60 minút plnili to, na čom sme sa dohodli pred zápasom. Preto sme zvíťazili a postúpili ďalej.

V čom mala Nitra navrch? Prečo postúpila ona a nie Trenčín?

Mali sme viac z hry, súper hral často na protiútoky. Trenčín mal dobré presilovky, ale v hre piati proti piatim sme boli lepší počas celej série. Dnes sme to potvrdili viacerými gólmi a sme veľmi radi, že sa nám to podarilo práve v rozhodujúcom zápase.

Dnes videli fanúšikovia bojovný výkon Nitry, odlišný v porovnaní s tým, čo predvádzal tím v závere základnej časti. Zmenila sa mentalita tímu?

Všetci si uvedomujeme, o čo hráme. Najťažšia vec v play off je ukončiť súperovi sezónu, posledný krok totiž býva najnáročnejší. Hrali sme naplno, veľmi sme chceli ísť ďalej. Keď sa k snahe pridá aj bojovnosť a nasadenie, potom kvality, ktoré každý z nás má, sa ukážu.

Nitra, Trenčín Čítajte viac Nitra i Zvolen doma nenechali nič na náhodou a sú vo štvrťfinále. Pre Trenčín sa sezóna skončila

V predchádzajúcom zápase ste dostali trest v hre, za čo má nasledovať jednozápasová stopka. Disciplinárka vám namiesto toho udelila len napomenutie. Trenčín pohrozil, že bude žiadať kontumáciu, ak dnes nastúpite. Vnímali ste túto situáciu?

Vôbec som sa nad tým nezamýšľal. Čo bolo, to nezmením. Do zápasu som šiel s čistou hlavou a len s jedným cieľom – aby som pomohol mužstvu k dôležitej výhre.

Ako sa vám bude regenerovať pred štartom štvrťfinále pri malom synčekovi?

Určite dobre. Pred dnešným zápasom som priniesol chlapcom do kabíny jeho plienky pre šťastie. Pomohlo to a vyzerá to tak, že z toho bude rituál.

Čisté alebo použité plienky?

Použité. (úsmev)

Bude náročné sa rýchlo nastaviť na iného súpera, keďže od stredy vás čaká Poprad?

Tréneri nám pripravia video, v ktorom si súpera dôkladne rozanalyzujeme. Uvidíme, s čím prídu. Ale predovšetkým sa musíme držať svojej hry, ktorá, ak ju hráme dobre, tak funguje. Naďalej chceme hrať naplno, s emóciami. Ak k tomu pridáme kvalitu, môžeme byť úspešní.

Štvrťfinále začínate vonku, môže vám táto pozícia vyhovovať?

To sa uvidí. Jasné je, že nebudeme favorit, Poprad bol na tom v základnej časti tabuľkovo lepšie. Dáme do toho všetko, nemáme čo stratiť. Tlak bude väčší na súperovi, my môžeme hrať uvoľnenejšie a práve to môže byť naša výhoda.

Samuel Buček v drese HK Nitra. Foto: TASR, Henrich Mišovič
SR hokej TEL 1. kolo Nitra Poprad buček Samuel Buček v drese HK Nitra.

V úvode série proti Dukle vás trápilo svalové zranenie. Budete na štvrťfinále stopercentne v poriadku?

Verím, že áno. Vynechal som pre zranenie niekoľko tréningov, potom naskakoval rovno do zápasov, čo bolo náročné. V úvodných zápasoch baráže som nebol stopercentný, ale postupne sa to zlepšilo. Veľká vďaka nášmu fyzioterapeutovi i kondičným trénerom, ktorí mali dali dokopy.

Ako sa vám hrá vo formácii s dvojicou mladíkov Lacka, Čederle?

Dobre, myslím, že na ľade sme vyzerali fajn. Obaja majú svoju kvalitu, ale predovšetkým hrajú srdcom, neustále jazdia po ľade. Chcú vyhrávať a tomu všetko podriaďujú. Keď tam je „chtíč“, všetko ide ľahšie.

Mladíci sú zohratí, aj v dnešnom zápase skôr hľadali jeden druhého ako vás. Neznechutilo vám to trochu zápas?

Je to play off, treba byť trpezlivý. To som si hovoril celý duel. Zápas sa vie zlomiť v jednom momente, počas jedného striedania. Keď som videl ich dvoch pracovať v rohu alebo že navzájom kombinujú, snažil som sa hrať zodpovedne dozadu. Predsa len, mám toho viac odohraté i viac skúseností. V konečnom dôsledku bolo jedno, kto skóroval, lebo sme vyhrali.

Nitra hokej Lacka Čítajte viac Góly ako Ovečkin. Ďalší mladý Nitran túži zaujať Ramsayho: Hokej nie je všetko, do spoločnosti chcem prispieť aj inak

Hneď po svojom góle ste sa pozreli na rodičov. Bol to zámer?

Prišli ma pozrieť na zápas po dlhšej dobe. Ich prítomnosť bola pre mňa vzpruhou. Pevne verím, že na štvrťfinále príde aj môj syn.

Tlieskala vám aj vaša stará mama…

Áno, aj ona je veľká fanúšička. Som rád, že tu bola. Podpora priaznivcov Nitry je úžasná, ale keď príde rodina, to je pre každého hráča ešte o niečo viac špeciálne.

Načítavajú sa športové výsledky...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #HK Nitra #Samuel Buček