Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do Moskvy nepríde ani Peter Bondra

Po dvoch prehrách v príprave na MS v Rusku zarmútil trénera slovenskej reprezentácie Júliusa Šuplera telefonát zo zámoria. Zdravotné problémy Petra Bondru mu neumožňujú začať s tréningom a jeho štart na blížiacom sa svetovo šampionáte v Moskve je definitívne vylúčený.

14.04.2007 19:46
debata

„Liečba je pomalá a Peter stále nie je v stopercentnom poriadku. Veľmi by chcel reprezentovať, ale aby mu vleklé zranenie nezanechalo trvalé následky na zdraví, nemôže podstúpiť také riziko,“ zvestoval pre szlh.sk nepríjemnú správu tréner Šupler, ktorý už prestal počítať hráčov, ktorí mu z objektívnych dôvodov vypadli z koncepcie prípravy na MS.

Peter Bondra utrpel vážne zranenie krku po tvrdom zákroku Brada Stuarta z Bostonu v zápase NHL hranom 29. decembra minulého roku a odvtedy má nepríjemné bolesti v krku. „Chvíľku som to cítil, ale snažil som sa hrať aj s tým. Potom som si vybral trochu času na oddych a dúfal som, že sa to zlepší. Zranenie ma brzdilo,“ povedal predčasom Peter Bondra, ktorému následky decembrového nárazu stále neumožňujú zapojiť sa do plnohodnotného tréningového procesu a musel aj predčasne ukončiť aktuálnu sezónu NHL.

„Poznám Petra veľmi dlho a cítil som z jeho telefonátu, že je veľmi nešťastný, že nemôže prísť na záverečnú prípravu a ani do Moskvy. Jeho stav sa mierne zlepšil, ale lekári mu neodporúčajú plnú záťaž. Stále je riziko trvalého poškodenia zdravia. Okrem toho, ak by išiel s nami do Moskvy a tam sa nedajbože niečo stalo, podstúpil by aj ďalšie riziká spojené s so zdravotnými poisťovňami a pracovnoprávnymi vzťahmi v USA. Peter sa musí dať v prvom rade stopercentne do poriadku,“ vysvetlil tréner Šupler a dodal, že Peter Bondra napriek tomu, že sa nemôže pripojiť k slovenskej reprezentácii neustále sleduje dianie v slovenskom hokeji: „Želá všetkým chalanom veľa úspechov v Moskve, pozorne sleduje našu prípravu, je s nami v neustálom kontakte a drží nám palce.“

Pre zdravotné problémy vypadli v druhom týždni z prípravy dvaja útočníci – Roman Tomas si poškodil v stredu krížny väz v kolene a v krátkom čase podstúpi operáciu a Martin Kuľha nedohral druhý zápas s Českom pre zranenie ramena. „Martin si narazil rameno. Definitívu povedia lekári až po podrobnejších vyšetreniach, ale pravdepodobne to bude vážne. Tomasa čaká po vyšetrení magnetickou rezonanciou operácia krížneho väzu,“ potvrdil slovenský lodivod.

Napriek všetkým negatívnym informáciám a dvom prehrám v príprave s Českom (v Trenčíne 2:5, v Brne 1:3) je kormidelník slovenskej reprezentácie pokojný: „Druhý týždeň prípravy bol náročný, keďže sa k nám pripojili ďalší hráči v rôznom stupni kondičnej prípravy a športovej formy. V tréningovom procese sme sa sústredili na obnovu návykov v koordinácii, dynamike, prebrali sme základné herné systémy v obrane a útoku. Počas týždňa sme iba jediný tréning venovali nácviku presiloviek, možno aj preto sme ich v zápasoch s Čechmi nezrealizovali podľa očakávania. Na druhej strane musím povedať, že v súčasnom stupni prípravy bolo ešte zbytočné nacvičovať presilovky, keďže niektorí hráči majú problémy so základnými koordinačnými prvkami. Do štartu majstrovstiev sveta ostávajú ešte dva týždne, čaká nás ešte kus náročnej práce. Nasledujúci týždeň sa do prípravy zapoja aj hráči z NHL – Chára a Halák, počítam s príchodom finalistov českej a švédskej lligy,“ dodal na záver druhého týždňa prípravy Július Šupler.

Hráči, ktorí vypadli z prípravy a budú na MS chýbať:

  • Zámorie: Peter Bondra, Michal Handzuš, Peter Budaj, Marek Svatoš, Juraj Kolník, Vladimír Országh, Jozef Stümpel, Ľubomír Višňovský, Branislav Mezei,
  • Európa: Roman Tomas, Martin Kuľha, René Vydarený, Vladimír Dravecký, Rudolf Huna, Ľubomír Bartečko, Róbert Petrovický.
debata chyba