Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zamyslite sa, odkázal Feneš kritikom. Štrbák nechal za sebou Nemca, Valábika i Višňovského

Slovenská púť na nedávnych hokejových majstrovstvách sveta juniorov sa skončila vo štvrťfinále. Po zápase s Fínskom bol kritizovaný najmä obranca Maxim Štrbák.

06.01.2024 17:10
strbo Foto:
Štrbák sa počas zápasu s Fínskom dopustil veľkej chyby.
debata (55)

Mladý zadák patril k najlepším hráčom Slovenska na turnaji, no v najdôležitejšom zápase majstrovstiev sa dopustil dvoch individuálnych chýb, pričom tá v predĺžení viedla k rozhodujúcemu gólu Suomi.

Talentu, ktorý patrí pod organizáciu Buffala Sabres, sa ušli nepekné slová od niektorých fanúšikov. Tým však poslal jasný odkaz tréner dvadsiatky Ivan Feneš, ktorý sa Štrbáka zastal.

„Nebolo to iba o jednom hráčovi, ale o nás všetkých. Keď sa nad tým kritici zamyslia…Bol to náš najlepší obranca na turnaji,“ uviedol kouč pre RTVS po príchode tímu zo Švédska.

Nepochybuje o tom, že Štrbák bude ďalším mladíkom, ktorý rozšíri slovenskú enklávu v zámorskej profilige.

„Je to ďalšie meno, ktoré v budúcnosti uvidíme v NHL, som o tom presvedčený,“ povedal Feneš na adresu Štrbáka, ktorého si na tohtoročnom drafte vybralo Buffalo v 2. kole zo 45. miesta.

Aj štatistiky potvrdzujú, že slovenský mladík patril k tomu najlepšiemu na juniorskom šampionáte. Štrbák zaznamenal v piatich zápasoch sedem bodov (1 gól, 6 asistencií), čo mu vynieslo titul tretieho najproduktívnej­šieho obrancu MS.

Predbehli ho iba český zadák Hamara (2,5) a Švédd Lindstein (2,6), obaja hráči však odohrali o dva zápasy viac.

Mladý Košičan taktiež vytvoril nový rekord, keď na jedných juniorských MS získal viac bodov ako Boris Valábik či slávny Ľubomír Višňovský.

V počte bodov slovenského obrancu v kariére nechal za sebou Šimona Nemca, ktorý momentálne úspešne pôsobí v obrane New Jersey Devils.

Skvelé štatistiky nemusia byť konečné, keďže Štrbáka s veľkou pravdepodobnosťou uvidíme aj na najbližšom šampionáte v kanadskej Ottawe.

Štvrťfinálový duel Slovensko - Fínsko Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Bitka o semifinále neprebiehala v rukavičkách.
55 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #hokej #Fínsko #štvrťfinále #MS 20 #Ivan Feneš #Maxim Štrbák