Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V kempe NHL zostrelil ruskú hviezdu, tá si počítala zuby. Sýkora je motor i srdce tímu, pochváli i vyčistí žalúdok

Bývalí slovenskí reprezentanti tvrdia, že pracovnou morálkou a bojovnosťou na ľade si získa aj fanúšikov súpera. A keď k tomu pridá aj tradičný úsmev, rýchle nohy a šikovné ruky, z Adama Sýkoru sa stáva cenný typ hokejistu.

02.01.2024 07:17
sýkora Foto:
Kapitán hokejistov Slovenska Adam Sýkora po výhre nad Českom na MSJ 2024 vo Švédsku.
debata (2)

Všimli si to aj tvorcovia mediálneho obsahu Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Vo videu z MSJ vo Švédsku sa pred dnešným štvrťfinále s Fínskom venovali práve slovenskému kapitánovi.

"Máme kvalitných gólmanov, robotníkov, strelcov i tvorcov. Takže celkom solídny tím.

Niekedy, keď vyhráme, tak si ľudia myslia, že sme mali ľahkého súpera. Na týchto majstrovstvách sveta taký nie je. Všetci tu prišli s tým najlepším, čo majú.

Byť kapitánom je niekedy náročné. Potrebujem spoluhráčom vysvetliť, ako a čo budeme hrať. Beriem na seba zodpovednosť. Robím, čo môžem a myslím, že zatiaľ je to v poriadku," rozrozprával sa Sýkora.

Vo videu mu redaktor pripomenul na zázname aj Draft NHL 2022, kedy si ho v rámci druhého kola vybral New York Rangers.

„Najkrajšie emócie a spomienky. Sedel som tam a počul svoje meno, keď si ma Rangers vybrali zo 63. priečky. Viem, že to nie je nič špeciálne. Moja cesta sa iba začína,“ pokračoval Sýkora.

V New Yorku si jeho pracovnú morálku i tradičný široký úsmev na tvári okamžite obľúbili. A čoskoro mu aj odpustili karambol, ktorý spôsobil.

Na začiatku predsezónneho kempu v drese Rangers skončil na zemi brankár New Yorku Igor Šesťorkin.

Rus bol poriadne vytočený, dokonca si kontroloval, či mu náhodou nevypadol niektorý zo zubov. Sýkora sa mu ospravedlnil.

Adam Sýkora Čítajte viac Zrážka so Šesťorkinom? Nebolo to také zlé. Spomenul som si na film Sám doma

"Žijem tam sám. Život v USA je úplne iný. Nová atmosféra, noví ľudia. Nie je to ľahké, ale taká je cesta dostať sa do NHL.

Musím byť čo najlepším spoluhráčom v Hartforde Wolf Pack – farme Rangers v AHL. To je môj cieľ na túto sezónu.

Rád by som si však odkrútil premiéru v NHL už v tomto ročníku. Musím spraviť každý deň maximum, aby som sa toho dočkal. "

Videoanalytik a bývalý reprezentant Tomáš Surový je členom realizačného tímu Ivana Feneša. V podcaste Borisa Valábika a Mariána Gaboríka priznal, že Sýkora je veľkým tmelom tímu.

msj hokej slovensko Čítajte viac Aj Fíni majú svojho Gajana, najväčšia hviezda je však v tieni Mešára a spol. Čísla hovoria v prospech Slovákov, facka a história proti nim

"Všetci hráči v kabíne hovorili o príchode mladého Sýkoru. Ešte predtým ako dorazil naznačili jeho dôležitosť. Bude srdcom i dušou tímu.

V kabíne aj na ľade to svojou energiou môže potvrdiť. Adam je príklad hráča, ktorého pracovitosť si zamiluje aj súperov fanúšik," vyhlásil Surový.

Prácu Sýkoru si pochvaľovali aj spoluhráči. Devätnásťročný bojovník nemá problém ich pochváliť, ale im aj vyčistiť žalúdok. V tichosti aj verejne.

Príkladom je aj rozhovor po prvej tretine súboja Slovensko – Česko. Zverenci Ivana Feneša síce prehrávali po úvodnej dvadsaťminútovke 0:1, ale nakoniec triumfovali 6:2.

Adam Gajan Čítajte viac Bývalý český brankár má jasno: Nebyť Gajana, bolo by rozhodnuté po prvej tretine. Presilovky Slovákov sú smrteľné

"Nie je to dobrý výkon. Česi sú lepší, prehrávajú nás. Musíme viac napádať, hrať v ofenzívnej zóne, pridať emóciu. Nie je tam nič.

Musíme to okamžite zmeniť, poviem k tomu niečo aj chlapcom v kabíne, lebo nie som spokojný s našou hrou. Bojovným výkonom to môžeme zvrátiť," burcoval namosúrený Sýkora pre JOJ Šport.

Sýkorove slová padli na úrodnú pôdu. A od druhej tretiny s Českom sa slovenské výkony výrazne zdvihli. Dnes ich musia vygradovať proti Fínom.

Ak sa im to podarí, zabojujú o cenné kovy. Ak nie, výnimočná generácia si pobalí kufre a vráti sa do svojich klubov.

Porovnanie Slovensko - Fínsko Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Slovenskí hokejisti presvedčili o svojich...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Adam Sýkora #MS v hokeji do 20 rokov 2024