Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká strata pred najdôležitejším zápasom MS. Slovákom proti Fínsku nepomôže ofenzívna opora

Slovenský tím pred štvrťfinále majstrovstiev sveta juniorov zastihla nepríjemná správa. Pre jedného z útočníkov sa turnaj pravdepodobne skončil.

01.01.2024 15:48 , aktualizované: 19:34
alex Foto:
Slovákov v najdôležitejšom zápase turnaja čakajú mladíci z Fínska.
debata (8)

Slováci sa v štvrťfinále proti Fínsku(utorok 2.1. o 12.00 h.) budú musieť zaobísť bez útočníka Alexa Čiernika. Novinku potvrdil aj tréner Ivan Feneš.

"Ďalej nemôže pokračovať na šampionáte, dnes sa asi definitívne rozhodlo. Má zdravotné problémy, opäť dostal tvrdý hit. Už pred kempom mal problémy, keď utrpel otras mozgu.

Zdá sa, že táto záležitosť je uzavretá," uviedol Feneš pre Sportnet.sk počas pondelňajšieho tréningu. Aj na oficiálnych stránkach turnaja sa píše, že zraneného Čiernika nahradil v tíme Peter Cisár.

logo MS hokej 2024 Mohlo by Vás zaujímať Kedy a s kým hrajú Slováci? Program MS v hokeji do 20 rokov

Devätnásťročný forvard nedohral už duel proti Nórom. Počas MS nastupoval v druhej formácii, pripísal si jednu asistenciu.

Na tréningu sa objavili aj Dávid Nátny, ktorý vynechal posledné dva zápasy pre chorobu, a Milan Pišoja, ktorý v zápase proti USA dostal zásah do kolena.

Slovenskí hokejisti si pred štvrťfinálovým súbojom veria. „Veľmi sa na zápas tešíme, kabína je nastavená víťazne. Vieme, čo môžeme očakávať a budeme sa snažiť vyhrať,“ povedal po pondelkovom tréningu podľa portálu hockeyslovakia.sk útočník František Dej.

S Fínmi Slováci pred šampionátom prehrali v príprave 1:5. „Bola to dobrá facka, no všetci vedia, že sme neboli v plnej sile,“ pripomenul Dej, ktorý očakáva, že štvrťfinálový súboj bude vyrovnaný.

Fínsko hokej MS20 Čítajte viac Kanada poslala Nemcov do boja o záchranu, Slovákov čaká fuška. Štvrťfinálové dvojice MS sú známe

„Sme oveľa viac pripravení, ideme vyhrať. Fíni majú veľmi dobrých korčuliarov, no my tiež. Na súpera môže platiť rýchlosť a tvrdosť.“

O svojom zdravotnom stave prehovoril aj Nátny. „Je to už lepšie. Tri dni som bol na izbe, trochu som poležal. Verím, že budem stopercentne fit,“ informoval hráč, ktorému v úvode šampionátu patrila pozícia v prvej obrannej formácii.

„Teším sa na zajtrajší zápas a dúfam, že to bude všetko dobré. S Fínmi sme pred šampionátom prehrali, ale príprava je niečo iné ako turnaj. Odvtedy sme absolvovali veľa zápasov a podali v nich dobré výkony. Zajtra to bude úplne iný zápas a pôjdeme do toho naplno,“ sľúbil Nátny.

Slováci bojovali s USA - ohlasy médií a hráčov Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Slovenskí hokejisti presvedčili o svojich...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #majstrovstvá sveta #hokej #MS 20 #Alex Čiernik