Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švajčiarom chýba dvojmetrová opora zadných radov. Do Göteborgu nepricestovala, aj keď mohla

Aj druhý zápas odohrajú slovenskí hokejisti do 20 rokov na juniorskom svetovom šampionáte vo Švédsku netradične so začiatkom na pravé poludnie.

27.12.2023 10:24
GOTHENBURG, SWEDEN - DECEMBER 25: Team... Foto:
Jedna z arén majstrovstiev v Gothenburgu.
debata (1)

Zatiaľ čo Slováci majú za sebou úspešný vstup do turnaja v Göteborgu vďaka triumfu nad Čechmi (6:2), pre Švajčiarov to bude v stredu prvý duel v aréne Frölundaborg v základnej B-skupine turnaja. "Chceme hrať so srdcom a vášňou a uvidíme, kam až nás to dovedie.

Je náročné dávať si pred seba konkrétny cieľ. Dôležité bude, aby sme v každom zápase šliapali na maximum," povedal tréner švajčiarskej reprezentácie Marcel Jenni v rozhovore pre televíziu SRF.

Jenni si nemyslí, že jediným náročným súperom jeho zverencov budú Američania, všeobecne považovaní za kandidáta na zlaté medaily.

logo MS hokej 2024 Mohlo by Vás zaujímať Kedy a s kým hrajú Slováci? Program MS v hokeji do 20 rokov

"Nič také ako víťazstvo zadarmo neexistuje proti žiadnemu súperovi. Hráči USA sú veľkí favoriti, majú štyri mimoriadne kvalitné formácie. To isté však tento rok platí aj o Slovákoch a Čechoch.

Tvrdí a fyzickí budú aj Nóri, ich najlepší hráči pôsobia vo Švédsku. Nič nie je vopred zaručené, ale tešíme sa na nadchádzajúce výzvy proti týmto súperom," pokračoval Jenni.

Dlhoročný švajčiarsky reprezentant, účastník deviatich majstrovstiev sveta a dvoch zimných olympijských hier prevzal kormidlo pri národnom tíme do 20 rokov až pred touto sezónou.

Predtým bol pri reprezentácii do 18 rokov, s ktorou postúpil na tohtoročnom svetovom šampionáte na domácom ľade do štvrťfinále. A aký má názor na kvalitu súčasného kádra na MSJ vo Švédsku?

„Máme pomerne mladý tím, ktorému trochu chýbajú šírka a skúsenosti. Máme však rýchlych a talentovaných hokejistov. Verím, že budeme ťažiť aj zo súdržnosti a hráči dokážu vydať zo seba všetko, čo v nich je,“ skonštatoval 49-ročný bývalý krídelník Lugana či švédskeho Färjestadu.

Mix Collage-26-Dec-2023-11-23-PM-6595 Čítajte viac Nielen Slafkovský a Nemec budú chýbať. Na MS neuvidíme ani ďalšie mladé hviezdy z NHL či Európy

Švajčiarom chýba talentovaný a takmer dvojmetrový obranca Liam Bichsel. Osemnástka vlaňajšieho draftu je v NHL hráčom Dallasu, za sebou má 16 zápasov v nižšej zámorskej súťaži AHL v tíme Texas Stars a momentálne hráva vo švédskej SHL v Rögle.

Do Göteborgu však nepricestoval napriek tomu, že klub ho uvoľnil. „Nechcem ho komentovať, venujme sa hráčom, ktorých mám k dispozícii,“ povedal krátko k Bichselovi tréner Jenni.

Vzápätí vyzdvihol iné dve mená z defenzívy súčasného kádra na MSJ so skúsenosťami zo švajčiarskej NLA napriek tomu, že majú len 17 rokov: "Leon Muggli (Zug) a Daniil Ustinkov (ZSC Lions) majú v sebe veľký potenciál.

Obaja tvrdo pracujú a sú na dobrej ceste v napredovaní. Leon dostáva vo svojom klube viac priestoru, ale nemyslím si, že práve oni dvaja nás potiahnu dopredu. Na to máme aj iných hráčov," dodal Jenni na webe SRF.
Top hviezdy slovenskej dvadsiatky na MSJ 2024 Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Slovenská dvadsiatka má najlepší tím za...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #majstrovstvá sveta #Švajčiarsko #juniori #MS 20