Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obhajca titulu bude favoritom aj tento rok. Kanada v šlágri s Fínmi nedopustila žiadnu drámu

Hokejisti Švédska, Kanady a USA víťazne vstúpili do juniorských majstrovstiev sveta v Göteborgu. Domáci Švédi rozdrvili rovesníkov z Lotyšska 6:0 a po prvom dni sú na čele A-skupiny pred Kanadou, obhajcovia titulu si poradili s Fínmi 5:2.

26.12.2023 16:54 , aktualizované: 22:20
Švédsko Hokej MS20 A Fínsko Kanada Foto:
Kanadský hráč Nate Danielson oslavuje gól do siete Fínska.
debata

V B-skupine víťazne odštartovali šampionát mladí Američania, ktorí vyhrali nad Nórskom 4:1. Skupinu vedú mladí Slováci, ktorí zdolali rivalov z Česka 6:2.

Švédi začali potvrdzovať rolu favorita už v úvodnej tretine, keď sa presilovkovými zásahmi Antona Wahlberga a Filipa Bystedta dostali do dvojgólového vedenia. Počas hry 5 proti 5 sa Lotyši viackrát dostali k sľubným šanciam, no zrážali ich oslabenia.

V 33. minúte Jonathan Lekkerimaki využitou presilovkou upravil na 3:0 a keď Bysted krátko na to zvýšil na 4:0, bolo o víťazovi rozhodnuté. Severania pridali v tretej tretine ešte ďalšie dva góly.

Hráči Kanady uspeli v šlágri A-skupiny, keď v hale Scandinavium viedli nad Fínmi po góloch Natea Danielsona a Owena Allarda 2:0. „Suomi“ síce v 36. minúte znížili zásluhou Aleksanteriho Kaskimäkiho, no zámorský tím si nenechal vedenie vziať.

Adam Gajan Čítajte viac Bývalý český brankár má jasno: Nebyť Gajana, bolo by rozhodnuté po prvej tretine. Presilovky Slovákov sú smrteľné

V tretej tretine zvýšil na 3:1 Macklin Celebrini, predpokladaná budúcoročná draftová jednotka, a do prázdnej bránky poistili triumf Matthew Poitras a Maveric Lamoureux.

Američania sa proti outsiderovi z Nórska prvýkrát presadili až v polovici zápasu, keď otvoril skóre útočník Jimmy Snuggerud. Do druhej sirény ešte zvýšili náskok zásluhou dvoch gólov Gavina Brindleyho.

Nóri sa vrátili do zápasu presným zásahom Pettera Vesterheima v oslabení, no pokračujúcu presilovku USA krátko na to využil Isaac Howard, ktorý upravil na konečných 4:1.

A-skupina:
Fínsko – Kanada 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
Góly: 36. Kaskimäki (Kärki, Nyman), 59. Lassila (Pulkkinen, Salin) – 17. Danielson (Lamoureux, Mateychuk), 34. Allard (Danielson), 47. Celebrini, 58. Poitras (Geekie), 60. Lamoureux

Švédsko – Lotyšsko 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Góly: 11. Wahlberg (Sandin-Pelikk, Östlund), 18. Bystedt (Hävelid, Sorum), 33. Lekkerimäki (Öhgren, Östlund), 35. Bystedt (Pettersson, Forsfjäll), 49. Sorum (Lindstein, Stenberg), 55. Lekkerimäki (Lindstein)

B-skupina:
USA – Nórsko 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Góly: 30. Snuggerud (Casey, Fortescue), 35. Brindley (Perreault, Leonard), 37. Brindley (Nazar), 45. Howard (Gauthier, Hutson) – 45. Vesterheim

Top hviezdy slovenskej dvadsiatky na MSJ 2024 Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Slovenská dvadsiatka má najlepší tím za...
debata chyba
Viac na túto tému: #majstrovstvá sveta #hokej #Fínsko #Kanada #MS 20