Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Drsní Slováci leteli papierovým lietadlom na Mars. Česi: Kanadu desili!

Po zápase bezmocne ležali na ľade, premohol ich smútok. No nemali sa za čo hanbiť. Gigantovi čelili s odvahou, odhodlaním. K dokonaniu senzácie im chýbal malý krôčik.

03.01.2023 09:15
7 World Juniors Slovakia Canada Hockey Foto: ,
Momentka zo zápasu Kanada - Slovensko.
debata

Pre slovenských hokejistov do 20 rokov sa síce tohtoročné majstrovstvá sveta skončili, no v Kanade zanechali výborný dojem – podčiarknutý oduševneným výkonom vo štvrťfinálovej dráme s domácim výberom.

Zverenci Ivana Feneša trápili najväčšieho favorita na zisk titulu a jeho obhajcu podstatne viac, ako sa očakávalo. A to neuniklo ani pozornosti hokejového sveta.

Ohlasy po štvrťfinále MS Kanada - Slovensko Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
iihf.com: Connor Bedard skóroval v predĺžení,...

„Slováci desili Kanadu! Senzáciu mali na dosah,“ pochválil hru slovenského výberu český portál sport.cz.

Ten si všimol tiež jeden dôležitý fakt: že partii okolo kapitána Šimona Nemca nechýbalo veľa, aby si vo štvrťfinále zahrala s podstatne prijateľnejším súperom.

„Slováci boli blízko k víťazstvu skupine a zápasu so slabými Nemcami. Lenže nezvládli záverečný zápas so Švajčiarmi a šli tak na najťažšiu možnú výzvu,“ dodal portál.

Ňou Kanada so svojmi hviezdami na čele so skvelým Connorom Bedardom rozhodne bola, čo si uvedomujú aj v slovenskom tábore.

slovensko kanada MSJ Čítajte viac Milimetre od senzácie. Slováci trápili Kanadu v predĺžení

„Pred zápasom sme si hovorili, že letíme na papierovom lietadle na Mars. Naša misia sa napokon skončila tesne pred pristátím,“ smútil po záverečnom klaksóne tréner Feneš.

Jeho zverencom po zápase dokonca zatlieskali aj domáci Kanaďania.

„Veľmi si to vážime. Napokon, predviedli sme im veľkú šou,“ doplnil kouča Róbert Bačo, strelec jedného gólu v súboji s Kanadou.

česko, švajčiarsko Čítajte viac Česi rozdrvili Švajčiarov. Švédi predviedli veľký obrat, dominancia USA

Kanada je síce v semifinále, no uvedomuje si, že všetko mohlo byť inak.

„Kanada čelila najnáročnejšej výzve od zápasu s Českom. Drsní Slováci vyrukovali s oldschool jednoduchou taktikou založenou na priamočiarosti,“ napísal portál Sportsnet.

Na domácich teraz čaká ďalšia veľká prekážka. V zámorskom derby si to rozdajú o finálovú miestenku s Američanmi. Druhý finalista vzíde z dvojice Švédsko – Česko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS v hokeji do 20 rokov #Ivan Feneš