Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vianoce bez rodičov, turnaj bez Slafkovského. Slováci hľadajú lídrov

Najkrajšie sviatky roka strávia bez rodiny a blízkych. Niektorí sa ocitnú v takejto situácii prvýkrát v živote.

23.12.2022 21:21
koláž MSJ
Opory SRU20 na MSJ: Šimon Nemec, Servác Petrovský, Filip Mešár.
debata

Slovenskí hokejoví juniori by radi vymenili vianočné darčeky za úspech na svetovom šampionáte v Kanade. Vstúpia do neho utorkovým zápasom proti Fínsku (17.00 SEČ).

Pri neúčasti Juraja Slafkovského, ktorý podľa všetkého zostane v prvom tíme Montrealu, sa budú tréneri spoliehať na iné mená. Pozreli sme sa bližšie na to, kto by mal patriť opory výberu Ivana Feneša.

Šimon Nemec (18 rokov, obranca)

Najväčšia hviezda Slovákov a s veľkou pravdepodobnosťou aj kapitán tímu.

Nemec má za sebou dve sezóny v seniorskej extralige, dva svetové šampionáty „dospelých“ i olympiádu. Čo sa týka skúseností, je jednoznačne najvyzretejším hráčom mužstva.

Feneša môže tešiť, že šikovný bek s ofenzívnymi chúťkami prichádza do Kanady v kvalitnej forme. Po júlovom drafte NHL, kde si ho z druhého miesta vybralo New Jersey, zamieril na farmu Devils do tímu Utica Comets.

Slafkovský Čítajte viac Bývalá hviezda kritizuje Slafkovského: Nezlepšuje sa, stagnuje!

Chvíľu mu trvalo, kým si zvykol na užšie zámorské klzisko, ale v posledných zápasoch už patril medzi opory Comets. Doteraz stihol v AHL odohrať 24 zápasov (3+8).

„Prišiel som na šampionát s najvyššími ambíciami. V predchádzajúcom období moje výkony gradovali a verím, že ich potvrdím aj v reprezentácii,“ povedal Nemec pre web SZĽH.

Na jeho pleciach bude ležať veľa zodpovednosti, čomu by mala zodpovedať aj vysoká minutáž i účasť v špeciálnych tímoch na presilovky či oslabenia.

Filip Mešár (18 rokov, útočník)

Draftová dvadsaťšestka, ktorú si rovnako ako Slafkovského vybral v 1. kole draftu Montreal, bude na MSJ pod drobnohľadom. Šéfovia Canadiens sú zvedaví na progres, ktorý urobil Mešár v juniorskej OHL, kde oblieka dres Kitcheneru.

V drese Rangers má zatiaľ na konte 22 bodov (10+12) v 18 zápasoch a je piaty najlepší strelec tímu. Tvrdí, že Slováci nebudú na šampionáte len do počtu.

Filip Mešár. Foto: INSTAGRAM
Filip Mešár Filip Mešár.

„Máme dobrý tím. Na majstrovstvá sveta ideme ako outsideri, ale môžeme všetkých prekvapiť, pretože máme silný útok,“ vraví.

Rodák zo Spišskej Belej bude nastupovať v prvom útoku s centrom Servácom Petrovským a krídelníkom Samuelom Honzekom. Elitná formácia by sa mala postarať o najväčší podiel ofenzívnej produktivity mužstva.

Ak by sa Slovensko dostalo do bojov o medaily, Mešár si môže dať vytúžený darček k 19. narodeninám. Oslávi ich 3. januára, čo je termín semifinálových zápasov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #juniori #MSJ 2023