Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Ramsay nie je despota. Pri Slafkovskom sa treba krotiť

Na MS vo Fínsku absentovali Rusi, budú chýbať aj na ďalšom šampionáte. Ublíži to skôr ruskému alebo medzinárodnému hokeju?

Nepomôže to ani jednej strane. V Rusku sú výborní hokejisti. Dokážu veci, ktoré málokto iný. Sú veľmi kreatívni a technicky zdatní. Keď vidíte Rusa na ľade, jednoducho viete, že je to Rus. Bez nich by ani NHL nebola taká zaujímavá. Z dlhodobého hľadiska viac stratia Rusi, ale verím, že vojna nebude trvať dlho a ich izolácia sa skončí.

Hrávali ste v KHL. Vrátili by ste sa tam za súčasných okolností, ak by ste mali možnosť?

Ťažká otázka. Možno by som na ňu vedel odpovedať, ak by to bolo aktuálne. Záleží na tom, ako je hráč nastavený. Či sa pozerá na podmienky zmluvy alebo nechce ísť principiálne do krajiny, ktorá je vojenským agresorom. Je tam viacero faktorov.

Chápal som Švédov či Fínov, ktorí pred play off z Ruska odišli. Ale rozumiem aj Michalovi Čajkovskému či Christiánovi Jarošovi, ktorí budú v KHL pôsobiť v budúcej sezóne.

Aký ste mali dojem z Ruska?

O mňa bolo postarané veľmi dobre. Hrával som v Moskve, mali sme výborné podmienky. Mal som šťastie na super trénera, dobrú partiu a navyše sme boli úspešní. Nechcel by som tam zrejme žiť, pretože neobľubujem veľké mestá. Platí, že nie všetci Rusi tlieskajú vojne. Nedá sa haniť celý národ.

Fínsko, trofej Čítajte viac Najhoršie MS za dve dekády. Babráci, smejú sa Rusi Fínom

Sú v KHL najlepšie platové podmienky v Európe?

Vtedy, keď som tam hral ja, tak to tak jednoznačne bolo. Vedel som to porovnať, pôsobil som aj vo Švajčiarsku či vo Švédsku. Neviem, aká je situácia teraz, predovšetkým vzhľadom na sankcie či nestabilitu rubľa.

Kde budete pokračovať v budúcej sezóne?

Skončila sa mi zmluva v Plzni, nové pôsobisko zatiaľ nemám. Situáciu beriem pragmaticky. Sezóna mi nevyšla, onedlho budem mať 39 rokov. Aj vzhľadom na situáciu v KHL, odkiaľ odišlo veľa hráčov a na trhu ich tak bude viacero k dispozícii, zatiaľ neviem, aké budem mať možnosti. Nehovorím, že končím s kariérou, naďalej sa udržiavam v kondícii, ale je dosť možné, že ďalej hrať nebudem. Počas celej kariéry i v súkromnom živote sa rozhodujem viac rozumom ako pocitom. Uvidím, čo mi prinesie budúcnosť.

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #hokej #Dominik Graňák #Craig Ramsay #Šimon Nemec