Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cigareta i pohárik. Opitých Rusov vyhodili z lietadla

Ďalší škandál spätý s majstrovstvami sveta v hokeji do 20 rokov. Piatkový let z Kanady do Európy mali absolvovať tri reprezentácie. Nakoniec však odletela len jedna

01.01.2022 11:12
SR Hokej do 18 rokov Hlinka Gretzky Cup Rusko TTX Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (109)

Ruskí, českí a fínski hokejisti mali dnes pristáť na starom kontinente a následne sa presunúť do rodných krajín. Ako jediným sa to podarilo Severanom.

Rusi a Česi boli vykázaní z lietadla. Viac svetla do celej situácie vniesol manažér českého výberu Otakar Černý.

"Prišli sme na letisko do Calgary tri hodiny dopredu. Naši hráči išli nakupovať suveníry, telefonovali domov. Rusi sa usadili v bare.

Petra Vlhová, Peter Sagan Čítajte viac Sagan v nových farbách, Vlhová s túžbou splniť si sen. Čo nás čaká v 2022?

Upozorňoval som chlapcov, aby si dávali pozor na nosenie rúška a dodržiavanie odstupov. Neskôr sme nasadli do lietadla a už vtedy sme si všimli, že Rusi protipandemické pravidlá nedodržujú.

Rolu v tom zrejme zohral aj alkohol. Jeden z členov ruského realizačného tímu dokonca fajčil v tuneli pred vstupom do lietadla.

Niektorí spolucestujúci sa potom sťažovali na správanie sa Rusov a posádka preto prikázala všetkým opustiť lietadlo," vysvetlil Černý pre isport.cz.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Podľa neho mali Česi smolu a preto s Rusmi zostali v Calgary. Letušky totiž označili za výtržníkov mladých mužov v sivých mikinách.

Fíni odleteli, lebo mali na sebe súpravy v typickej bielo-modrej farebnej kombinácii.

"Máme rovnaké mikiny ako Rusi, len na našich je napísane Czech Republic a oni majú Russia. Pol hodinu sme to vedeniu letiska vysvetľovali, ale bolo to márne.

Hodili nás do rovnakého vreca s Rusmi," doplnil Černý s tým, že sa im vedenie letiska v Calgary ospravedlnilo a zaručilo im zajtrajší let do Frankfurtu v rovnakom čase, ale už bez ruských spolucestujúcich.

Zosnulé športové osobnosti v roku 2021 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Slovenský hokejista Boris Sádecký (31).

© Autorské práva vyhradené

109 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji do 20 rokov