Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lotyšsko vs. Slovensko. Blížiaci sa šampionát vraj už nemôže mať nikto iný

Väčšina členov Rady Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) je presvedčená, že tohtoročné majstrovstvá sveta by sa mali odohrať celé iba v Lotyšsku.

01.02.2021 12:34
Štadión Ondreja Nepelu Foto: ,
Štadión Ondreja Nepelu.
debata (5)

V pondelok to pre agentúru TASS uviedol nemenovaný zdroj z prostredia rozhodovania o dejisku šampionátu. Lotyšský denník „Diena“ zase informoval o tom, že predstavitelia federácie sa rozhodujú už len medzi Rigou a Bratislavou, pričom o dánskom Herningu sa už neuvažuje.

„K dnešnému dňu je väčšina členov Rady IIHF naklonená zvoliť si variant usporiadania turnaja v Lotyšsku, pretože tam existuje možnosť zorganizovať celý šampionát v jednej krajine. Avšak, Rada si zajtra vypočuje správu komisie, ktorá navštívila Lotyšsko a ich názor sa môže zmeniť,“ citovala agentúra TASS nemenovaný zdroj.

Denník „Diena“ informoval, že predstavitelia IIHF navštívili v piatok a v sobotu Rigu, aby sa presvedčili, či dokáže Lotyšsko usporiadať celý šampionát samotné. Delegácia navštívila obe možné dejiská Arénu Riga a Olympijské športové centrum a vyhodnotila, či bude možné vytvoriť šampionátovú „bublinu“. Predstavitelia IIHF by teraz mali vyhodnotiť možnosť usporiadať MS na Slovensku a potom by malo padnúť konečné rozhodnutie.

Rada IIHF by mohla oznámiť verdikt v utorok. Šampionát sa mal okrem Rigy pôvodne uskutočniť aj v Minsku, Rada IIHF však odobrala Bielorusku spoluorganizátorské práva. Dôvodom boli obavy o bezpečnosť účastníkov vzhľadom na súčasnú politickú a epidemiologickú situáciu v krajine.

Minulý utorok Rada IIHF rokovala o troch možných alternatívach v súvislosti s náhradným dejiskom – Minsk by mohla v pozícii spoluorganizátora nahradiť Bratislava, dánsky Herning, alebo by sa celý šampionát uskutočnil v Rige. Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) už minulý týždeň potvrdilo, že s IIHF rokuje.

Rada IIHF sa napokon vyjadrila, že potrebuje ešte čas a posunula svoje rozhodnutie na tento týždeň. Šéf IIHF Rene Fasel preferuje konanie MS v jednej krajine, aby sa predišlo zbytočnému cestovaniu, namiesto toho by hráči a členovia všetkých realizačných tímov boli uzavretí v „bubline“ na jednom mieste.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2021 v hokeji