Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťazstvá nám chutia. Túžime po ďalšej trofeji, vraví Peter Trška

Minuloročná sezóna mu príliš nevyšla. Vedenie klubu ho podržalo a Peter Trška (24) sa stal dôležitou súčasťou hokejovej Komety Brno.

15.12.2016 19:00
Peter Trška Foto: ,
Peter Trška.
debata

V 29 zápasoch pomohol mužstvu, ktorého cieľom je titul v českej extralige, štyrmi gólmi a deviatimi asistenciami. „Snáď som si nejaké body odložil aj do reprezentácie,“ vraví rodák z Dubnice nad Váhom.

V akej nálade ste prišli na reprezentačný zraz?
V celkom dobrej. Dvomi domácimi víťazstvami nad Hradcom Králové (4:3) a Mladou Boleslavou (4:1) sme ukončili sériu troch prehier v rade. Navyše, dostali sme sa na druhú priečku. Liga je veľmi vyrovnaná. Nedávno sme boli na šiestom mieste, teraz sa tlačíme na lídra z Třinca.

V lige Kometa strelila 110 gólov v 29 zápasoch, najviac zo všetkých mužstiev. Vyhovuje vám ofenzívna hra?
Náš štýl je úplne jednoznačný. Chceme hrať dopredu, dávať veľa gólov a vyhrávať. Máme v tíme výborných ofenzívnych hráčov. Vyhovuje mi to a páči sa to aj našim divákov.

Spomínali ste fanúšikov. Je pravda, že v Brne sú najhlučnejší?
To si píšte! (smiech) Vedia utvoriť neskutočnú atmosféru, zážitok v takej hrať. Nebojím sa povedať, že sú najlepší spomedzi českých a slovenských klubov. Každý zápas je v hľadisku parádna kulisa, vie nás poriadne nabudiť.

Aký cieľ má Kometa v tejto sezóne?
Ten najvyšší! Všetci veríme, že by to mohlo vyjsť. V šatni je ale slovo titul tabu, nahlas o ňom nehovoríme. Ideme postupnými krokmi k spoločnému cieľu.

V poslednom stretnutí sa zranil slovenský brankár Komety Marek Čiliak. Čo sa mu stalo?
V prvom momente to vyzeralo veľmi zle. Vraj aj kričal od bolesti, ja som to ale nepočul. Po vyšetreniach lekárov by to však nemalo byť také zlé. Zranenie si spôsobil sám, nešťastne si zaľahol nohu. Veríme, že za pár dní bude fit. Je veľkou oporou mužstva.

V klube sa vám darí aj individuálne. Ste pripravený národnému tímu pomôcť aj bodmi?
Minulý rok bol pre mňa veľmi špecifický a asi najhorší v kariére. V devätnástich zápasoch som zaznamenal len dve asistencie, tento rok je to omnoho lepšie. Snáď som si nejaké body ešte odložil aj do reprezentácie.

S akými ambíciami ide slovenská reprezentácia na Turnaj štyroch krajín?
V kabíne sa znovu zišla silná partia, udialo sa iba pár zmien. Stále hovorím, aby sme na zápasy či turnaje šli s cieľom vyhrať. Verím, že sa nám to v Bieli podarí. Víťazstvá nám zachutili. Dúfam, že zopakujeme prvenstvo z Nemeckého pohára a zdvihneme nad hlavu ďalšiu trofej.

V prvom zápase nastúpia Slováci proti Bielorusom a potom buď proti Francúzom alebo domácim Švajčiarom. Čo od turnaja očakávate?
Všetky mužstvá sú veľmi kvalitné a chcú zvíťaziť. Budú na tom veľmi dobre korčuliarsky. Bielorusi sú veľmi nepríjemní, je to ruská škola. Švajčiari sa budú chcieť doma vytiahnuť. Všetci hráči, nás nevynímajúc, bojujú o svoju šancu dostať sa na majstrovstvá sveta, takže pôjdu do všetkého na doraz. Dnes už nie je žiaden ľahký súper, vyrovnáva sa to. Musíme byť ostražití, hrať svoju hru a výsledky by sa mali dostaviť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Trška