Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejistov Slovenska preveria zverenci Glena Hanlona

Vladimír Vůjtek kontra Glen Hanlon. V prvom zápase na podujatí Arosa Challenge nastúpia hokejisti Slovenska proti Bielorusku, ktoré vedie Kanaďan Glen Hanlon.

20.12.2013 11:00
Glen Hanlon Foto:
Glen Hanlon ešte na slovenskej lavičke počas majstrovstiev sveta v roku 2011.
debata

Vůjtekov predchodca v slovenskej reprezentácii podpísal v júni tohto roka s bieloruskou hokejovou federáciou zmluvu na dva roky s opciou na ďalší. Jeho asistentmi sú Eduard Zankovec a Oleg Mikuľčik. Od nového realizačného tímu sa očakáva úspech na budúcoročnom svetovom šampionáte, ktorý hostí bieloruský Minsk. Pod úspechom sa rozumie prinajmenej postup do štvrťfinále.

Hanlon sa po neúspešnom pôsobení v slovenskej reprezentácii – skončil predčasne po MS v Bratislave a Košiciach 2011, nepostúpil do štvrťfinále – vrátil v Minsku do známeho prostredia. Hokejistov Bieloruska trénoval v rokoch 2005, 2006, na MS 2006 v Rige skončili jeho zverenci na 6. mieste. Vtedy víťazstvom 2:1 nad Švajčiarskom pomohli k postupu do štvrťfinále aj Slovensku. V prvej tohtosezónnej konfrontácii v novembri v Innsbrucku na Euro Ice Hockey Challenge podľahlo Bielorusko Slovinsku 0:3, Francúzsku 1:2 po samostatných nájazdoch, zdolalo Rakúsko 3:0.

„Do švajčiarskej Arosy pôjdeme v inom zložení. V zostave budú viacerí skúsení hráči. Dostanú možnosť obhájiť svoje pozície v národnom tíme. Nik ešte nemá isté miesto v nominácii na svetový šampionát. Od mladých hráčov závisí, či vytlačia skúsenejších zo základnej zostavy. Brankára Mezina, ktorý má dobrú formu, sme nezavolali z rodinných dôvodov – jeho žena má rodiť. Stepanova a Ugarova sme nepozvali takpovediac z geografických dôvodov. Nechcem, aby v sezóne lietali z Vladivostoku a Chabarovska do Minska a späť. Ak by hrali v iných kluboch KHL, nominoval by som ich aj teraz. V Innsbrucku sme mali nedostatky v útočnej fáze, nevedeli sme využiť šance, efektivita bola nízka,“ uviedol Hanlon pre webovú stránku bieloruskej federácie.

Aké hlavné úlohy stoja pred jeho zverencami v Arose?

„Úlohy sú také ako predtým. Chceme vidieť, ako si počínajú jednotlivé formácie, sústredíme sa na zlepšenie ich súčinnosti, stále hľadáme optimálnu zostavu. Som veľmi rád, že v spoločnom útoku nastúpia bratia Andrej a Sergej Kosticynovci. Verím, že to prinesie osoh im i celému tímu. Za veľmi dôležité považujem určiť každému hráčovi jeho úlohu v mužstve, ktoré formujeme k majstrovstvám sveta. Zároveň zisťujeme, či sa na nich môžeme spoliehať i naďalej. Kľúčový je aj ďalší aspekt: osvojiť si herný systém. Každý hokejista musí vedieť, čo od neho vyžadujeme, akým spôsobom chceme hrať. A samozrejme, pokúsime sa vyhrať,“ zdôraznil.

Základ bieloruskej reprezentácie tvoria hráči z KHL – v Arose je ich šestnásť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #Glen Hanlon