Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vůjtek a Sýkora sa v USA stretnú s hráčmi NHL

Navštívia tri zápasy NHL, stretnú sa so siedmimi slovenskými hokejistami. To je stručný itinerár konzultatívnej cesty trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimíra Vůjteka a generálneho manažéra Otta Sýkoru do zámoria.

13.11.2013 16:40
Olympijské hokejové leto, Vladimír Vůjtek Foto: ,
Vladimír Vůjtek.
debata

„Nemecký pohár nás nenadchol, už je minulosťou. Ďalším krokom k formovaniu olympijského tímu do Soči sú osobné stretnutia s hráčmi, ktorí by mali byť oporami slovenského mužstva pod piatimi kruhmi. Sme radi, že niektorých uvidíme v akcii, s väčšinou hráčov budeme mať možnosť pozhovárať sa o ich pôsobení v mužstve na vrcholnom podujatí sezóny. Povieme im svoje predstavy o ich úlohách, vypočujeme si ich názory. Niektorí sa zúčastnili na našom letnom olympijskom sústredení vo Vysokých Tatrách, niektorí nie,“ priblížil zámer tréner Vůjtek.

„Cestu sme plánovali tak, aby sme sa stretli s našimi hokejovými lídrami. Absolvujeme rôzne rozhovory s rôznymi hráčmi, podrobnejšie ich oboznámime o našich plánoch v súvislosti s olympijským turnajom,“ podotkol Sýkora.

Obaja odleteli do USA vo štvrtok ráno, večer si pozrú zápas Boston – Columbus. Po ňom sa majú stretnúť s domácim kapitánom Zdenom Chárom a útočníkom hostí Mariánom Gáboríkom. Druhou zastávkou bude New York. V sobotu uvidia stretnutie New York Islanders – Detroit a v drese hostí útočníka Tomáša Tatara. „Obranca Islanders Ľubomír Višňovský je momentálne zranený, a tak sa budeme zaujímať o jeho zdravotný stav s vyhliadkou na Soči. Stretneme sa aj s Miroslavom Šatanom. Máme to potvrdené,“ informoval Sýkora.

Pobyt ukončia v Chicagu. V nedeľu navštívia zápas Blackhawks – San Jose Sharks, v domácom tíme obhajcu Stanleyho pohára bude ich pozornosť pútať najmä útočník Marián Hossa. Trénerovi a manažérovi bude spoločnosť robiť momentálne zranený útočník domácich Michal Handzuš. „V debatách s trénerom budeme mať čas s odstupom pár dní podrobnejšie zhodnotiť aj nevydarené účinkovanie na Nemeckom pohári. Hokejom sa budeme zaoberať od rána do neskorého večera,“ konštatoval Sýkora.

Šéfovia slovenského hokejového realizačného tímu sa zo zámoria vrátia v utorok a o ďalší týždeň vycestujú do bieloruského Minska, dejiska budúcoročného svetového šampionátu. „Oboznámime sa s podmienkami v oboch arénach – v hlavnej pätnásťtisícovej, kde hráva miestne Dynamo i v menšej Čižovke, v ktorej odohrá Slovensko základnú skupinu. Pozrieme si aj hotely pre účastníkov. Cestu do Ruska neplánujeme, hráčov, ktorí pôsobia v Kontinentálnej hokejovej lige, vidíme v domácich zápasoch Slovana,“ dodal generálny manažér reprezentácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #Otto Sýkora