Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákov v Mníchove nahneval slovenský rozhodca

Slovenskí hokejoví reprezentanti mali po prehre 0:2 s domácim tímom na Nemeckom pohári ťažké srdce na dvojicu hlavných rozhodcov.

09.11.2013 21:55
Hokejisti Slovenska Foto: ,
Smutní slovenskí hokejisti po prehre 0:2 v druhom hokejovom zápase Nemeckého pohára medzi Slovenskom a Nemeckom. Na snímke druhý sprava brankár Rastislav Staňa.
debata (1)

Zápas rozhodoval Nemec Georg Jablukov a Slovák Róbert Müllner. V závere druhej tretiny došlo k spornej situácii, keď obranca Ivan Švarný vyhodil v oslabení puk na striedačku, no rozhodcovia to posúdili ako zdržiavanie hry a ponúkli nemeckému tímu presilovku o dvoch hráčov. Slováci v nej inkasovali gól na 0:2.

„Duel ovplyvnil slovenský arbiter, ktorého rozhodnutia boli proti nám. Chybným verdiktom sme šli do troch a dostali druhý gól. Bol to jeden z faktorov, ktoré rozhodli o našej prehre,“ povedal po zápase kapitán Milan Bartovič a pokračoval: „Nechcem príliš hodnotiť rozhodcov, lebo možno robia svoje maximum. Nemyslím si však, že ich verdikt pred druhým gólom Nemcov patrí na medzinárodné fórum.“

Podobný názor mal aj brankár Rastislav Staňa, ktorý zvolil miernejší tón ako kapitán SR. „Rozhodli presilovky a oslabenia. Mali sme dlhú päťminútovú početnú výhodu a nedali sme gól. Potom aj vinou rozhodcu sme hrali v troch my a dostali druhý gól. Ja som tú situáciu nevidel, ale chalani mi vraveli, že puk šiel cez striedačku. Bol to sporný moment, po ktorom sme inkasovali. Možno to trochu ovplyvnilo zápas, ale nemôžeme sa vyhovárať, pretože predtým sme nepremenili viacero šancí,“ povedal skúsený gólman CSKA Moskva.

Majster sveta z Göteborgu 2002 sa v Mníchove cítil ako na svetovom šampionáte. „Už v piatok tu bola vynikajúca atmosféra, pretože sem prišlo veľa Slovákov. Nálada na tribúnach bola fakt super na to, že je to len prípravný turnaj,“ dodal Staňa.

Slováci majú šancu získať ďalšie body do tabuľky Nemeckého pohára 2013 v nedeľu, keď už o 13.15 nastúpia proti vicemajstrom sveta Švajčiarom. „Čaká nás vyrovnaný zápas a zvíťazí ten, kto bude dôraznejší a chytrejší v koncovke,“ myslí si tréner Vladimír Vůjtek.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mníchov #Milan Bartovič #Rastislav Staňa