Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci sa po výprasku pokúsia vo Švédsku o reparát

Priveľa chýb v rozohrávke, nedôsledné bránenie, minimum šancí. Najsvetlejším zjavom v slovenskom hokejovom tíme bol v prvom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta brankár Rastislav Staňa.

05.04.2013 08:00
Rastislav Staňa Foto:
Rastislav Staňa.
debata (1)

Aj napriek tomu, že od Švédov inkasoval šesť gólov. „Už po pätnástich sekundách sme hrali v oslabení a následne sme dostali prvý gól, čo ovplyvnilo ďalší vývoj zápasu,“ hodnotil pre portál hockeyslovakia.sk tréner reprezentácie Vladimír Vůjtek.

Napriek mizernej úvodnej dvadsaťminútovke (domáci prestrieľali hostí 15:7) sa ešte Slováci mohli vrátiť do zápasu. Na začiatku druhého dejstva sa osmelili a robili Švédom problémy, takže tréner Pär Marts si radšej vybral oddychový čas. Obranca Sersen však v presilovke od modrej znížil na 1:2 a v polovici zápasu mohol Sýkora vyrovnať, no nezakončil úspešne svoj nájazd a vzápätí dali domáci tretí gól. „Po ňom Švédi už dominovali, boli lepším tímom a zaslúžene vyhrali,“ dodal Vůjtek.

Pekné momenty v útoku ukázala Tyborova formácia s Miklíkom a Sýkorom na krídlach, po individuálnej akcii párkrát pohrozil Bartek, ale inak slovenskí hráči 19-ročného debutanta vo švédskej bránke Linusa Ullmarka príliš nepreverili.

V piatok sa Slováci pokúsia v odvete o reparát. „Veríme, že už nastúpi aj Bližňák, ktorý po príchode do Švédska ochorel. Hrať bude aj Brejčák a do bránky pôjde Janus,“ uviedol Vůjtek. Zápas vo Växjö sa začne o 19.30 a naživo ho vysiela na dvojke RTVS.

1 debata chyba