Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Drahé lístky, poloprázdne tribúny. Hokej v Košiciach dostal facku

Veľkonočné sviatky boli v Košiciach aj hokejové. Reprezentácia začínala zápasovú prípravu na majstrovstvá sveta s Dánskom a Košičania zasa štartovali finálovú extraligovú sériu so Slovanom. Ibaže nie je hokej ako hokej.

10.04.2012 06:00
Steel Arena Foto:
Momentka z vlaňajších majstrovstiev sveta. To bola Steel Arena zaplnená. Prípravné zápasy Slovenska a finále Košice - Slovan však halu v tejto sezóne vypredať nedokázali.
debata (12)

Na reprezentáciu bolo v piatok a sobotu zvedavých len v priemere niečo cez 2000 divákov. Veľkonočné obdobie, menej atraktívny súper, ale aj cena lístkov od 12 eur vyššie urobili svoje. A to sa ešte neskôr rozdávali vstupenky zdarma pre členov košického fanklubu, aby v sobotu robili atmosféru. Na prvé dva finálové zápasy v nedeľu a pondelok nebolo takisto úplne vypredané, ale na štadióne to na rozdiel od predchádzajúcich dvoch dní žilo.

„Nebol to šťastný nápad dať do Košíc hrať reprezentačné mužstvo tesne pred začiatkom finálovej série so Slovanom. My sme študenti a hoci by sme radi prišli aj na reprezentáciu, vybrali sme si naše mužstvo, čiže HC Košice. Druhá vec sú ceny lístkov. Prišli sme na finále, ale 20 eur je priveľa,“ tvrdili dvaja mladíci z Košíc ešte pred nedeľňajším prvým finále.

„Lepšie by sa nám hralo pred zaplnenými tribúnami, ale to nie je výhovorka. Nad Dánmi sme mali aspoň raz vyhrať, aj keby sme hrali bez divákov,“ tvrdil slovenský obranca Michal Sersen po piatkovej prehre 1:3.

Prvý finálový zápas v nedeľu mal dobrú atmosféru, aj na hokej sa dalo pozerať, no i tak nebolo ani zďaleka vypredané. Kapacita Steel Areny je 8378 miest, no v hale sedelo „iba“ 6723 fanúšikov. Navyše Košičanov zaskočil slabší výkon ich miláčikov, ktorí prehrali so Slovanom 2:5.

Hostia z Bratislavy hrali priamočiarejšie, lepšie kombinovali a nerobili zbytočné chyby. „Začali sme ustráchane, urobili sme hlúpe chyby a to nás stálo víťazstvo. Bol to prvý zápas a dosť nervozity z našej strany. Už vieme, čoho je Slovan schopný. Musíme sa poučiť a v ďalšom zápase najmä nerobiť chyby,“ priznal jeden z dvoch košických strelcov Marcel Haščák.

„Dôležité bolo, že sme dokázali odpovedať na kontaktný gól Košíc na 2:3 a záver sme už s prehľadom dohrali. Toto je však play-off, finálová séria, takže každá radosť trvá len do dvanástej. Vieme teda, že druhý zápas bude úplne iný,“ vystríhal pred možným uspokojením útočník Slovana Ján Lipiansky.

Aj druhé finále, ktoré už východniari na radosť svojich fanúšikov zvládli a po triumfe 4:2 sériu vyrovnali na 1:1, nesledovalo vypredané hľadisko. Ba dokonca na Veľkonočný pondelok prišlo na zápas ešte menej ľudí – 6491.

Séria o extraligové zlato sa teraz presúva do Bratislavy. Po dvoch dňoch voľna sa tretí duel odohrá vo štvrtok 12. apríla. Duely v hlavnom meste by mali byť vypredané, a to napriek tomu, že lístky boli ešte drahšie. Najlacnejšie (na státie) stáli 12 eur, následne 17, 21 a 25 eur. Podľa stránky Ticketportal, cez ktorú sa dajú vstupenky zohnať, bolo na prvé finále v pondelok neskoro večer k dispozícii už len šesť lístkov, na piatkový duel dokonca len dva.

Isté je, že po bratislavskom dvojzápase sa finalisti ešte raz vrátia do Košíc. Bude to v pondelok 16. apríla. Či však bude vypredané, je viac ako otázne…

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba