Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvorský viac ako Slafkovský? Fanúšikovský portál Montrealu píše o kontroverznom momente na Hokejistovi roka 2023

A víťazom sa stáva... Ocenenie pre najlepšieho slovenského hokejistu do 20 rokov si v tohtoročnej ankete Hokejista roka 2023 odniesol Dalibor Dvorský.

11.08.2023 19:27
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský.
debata (4)

Útočník, ktorému sa darilo na MS do 20 rokov a v nedávnom drafte si ho z 10. miesta vybralo St. Louis Blues.

Výsledky, o ktorých rozhodujú slovenskí športoví novinári, si všimol aj populárny fanúšikovský portál Montrealu Canadiens allhabs.com.

„Zo Slovenska práve dorazilo prekvapivé a kontroverzné oznámenie,“ napísal v tejto súvislosti web. Autorom sa nepozdávalo, že ocenenie si prevzal Dvorský a nie Juraj Slafkovský, útočník Montrealu, lanská draftová jednotka.

Tomas Tatar Nela Lopusanova Čítajte viac Zo Slovákov bol v NHL najlepší. Tatar strieda na tróne Slafkovského, Lopušanovej unikát

„Na odovzdávaní cien pre najlepšieho hráča Slovenska do 20 rokov, vytúženej pocty pre mladých slovenských hokejistov, vyvolal tohtoročný víťaz poriadny rozruch,“ uviedol portál, ktorý značne preháňa, keďže na hokejovej slávnosti žiadny rozruch po vyhlásení mena víťaza nenastal.

„Na veľké prekvapenie fanúšikov to bola 10. voľba posledného draftu, Dalibor Dvorský, ktorý bol zvolený v súboji s obrancom Šimonom Nemcom, ako aj celkovo prvým výber draftu 2022 Jurajom Slafkovským,“ pokračuje allhabs.com.

Autor následne vysvetľuje, že v ankete dostal prednosť 18-ročný mladík, ktorý v minulej sezóne okúsil iba druhú švédsku ligu pred hráčom, ktorý pravidelne hrával NHL.

Autogramiáda draftovaných hokejistov v Trenčíne Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Hokejoví fanúšikovia čakajú v dlhom rade na...

„Povedzme, že vzhľadom na to, že Slafkovský hral tento rok v NHL v porovnaní s Dvorským, ktorý pôsobil vo švédskej druhej lige, výsledok mnohých prekvapil. Lepšou voľbou ako Dvorský sa zdal byť aj Nemec, ktorý mal dobrú prvú sezónu vo farmárskej AHL,“ dodal web.

Pripomeňme, že Slafkovský vo svojej premiérovej sezóne odohral za Montreal 39 zápasov, v ktorých si pripísal desať kanadských bodov za štyri góly a šesť asistencií. Potom sa však zranil a ročník nedohral.

„Ale áno, toto nedefinuje kariéru a predpokladáme, že náš hráč Montrealu Canadiens momentálne sústreďuje všetku svoju pozornosť na svoju druhú profesionálnu sezónu v NHL,“ dodal allhabs.com.

Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Slafkovský #Dalibor Dvorský #Hokejista roka 2023