Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prerezané hrdlo, všade veľa krvi. Zápas zrušili, diváci odišli vydesení. Hokejista zomrel

Jedna z najväčších hviezd anglickej hokejovej ligy, Adam Johnson, utrpela vážne zranenia počas stretnutia Sheffieldu Steelers proti Nottinghamu Panthers. Podľa britských médií na ich následky zomrel. Mal 29 rokov.

29.10.2023 07:44 , aktualizované: 10:00
422319237 Foto:
Adam Johnson v drese Pittburghu Penguins.
debata (16)

Podľa Daily Mail mala úmrtie amerického hokejistu potvrdiť jeho rodina. V nedeľu ráno sa k tragédii vyjadrila jeho matka Kari Johnsonová na Facebooku: „Dnes som stratila polovicu srdca.“

Ako informoval The Sun, Johnsonovi mala počas zápasu prerezať krk korčuľa iného hráča. Vydesení fanúšikovia boli po incidente požiadaní, aby opustili štadión v Sheffielde, oficiálne kvôli závažnej lekárskej pohotovosti.

Bývalý hokejista Pittsburghu Penguins utrpel podľa svedkov pri tejto nehode reznú ranu na krku. Kvôli tomu bol ligový duel medzi jeho Nottinghamom na ľade Sheffieldu zrušený.

Očití svedkovia uviedli, že hokejisti z oboch tímov vytvorili kruh okolo Johnsona, nakoľko na ľade bolo veľmi veľa krvi. V Utilita Arena Sheffield malo byť na zápase približne 8-tisíc divákov.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Najhorší zápas Slafkovského. Tréner ho nechal sedieť. Strácajú s ním v klube trpezlivosť?

Tí napísali o incidente na Twitteri. „Zdravotníci sú teraz na ľade, hráči okolo neho vytvárajú kruh a rozťahujú plachty,“ napísal jeden z fanúšikov.

Zhrození priaznivci na sociálnej sieti vyjadrili svoje zdesenie a znepokojenie nad celým incidentom. „To bola nepochybne tá najhoršia vec, akú som kedy videl, je mi to veľmi ľúto. Všetci (rodina Steelers) sme úplne vydesení od starostí, modlíme sa za zázrak.“

Nottingham Motorpoint Arena, ktorá je domovským stánkom Pantherov za ktorých Johnson hrával, zverejnila vo vyhlásení: „Naše úprimné myšlienky smerujú k Adamovi Johnsonovi, jeho blízkym, všetkým hráčom Panthers, personálu, fanúšikom a celej hokejovej komunite po jeho hroznom zranení." O jeho aktuálnom zdravotnom stave klub zatiaľ neinformoval.

Franz Reindl Čítajte viac Razia v sídle hokejového zväzu. Bývalý prezident je podozrivý zo sprenevery

Záchranná služba Yorkshire uviedla, že boli zavolaní v sobotu večer okolo 20:20 a na mieste sa zúčastnili dve posádky.

Johnson v minulosti odohral 13 zápasov za klub NHL Pittsburgh Penguins. Útočník sa narodil v Hibbingu v Minnesote a svoju profesionálnu kariéru začal v tíme Wilkes-Barre/Scranton Penguins v rokoch 2017–18 v American Hockey League, kde v základnej časti nazbieral 31 bodov.

S tímom z Pensylvánie strávil celkovo tri roky, pričom v základnej časti a play-off nazbieral 139 bodov. V sezóne 2020–21 hral vo švédskej SHL, zaznamenal 12 bodov a potom sa vrátil do AHL. Pred odchodom na britské ostrovy strávil ešte sezónu v Nemecku v tíme Augsburger Panthers.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
16 debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Johnson #Sheffield Steelers