Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Incident s krutým výsledkom. Vo vysokej rýchlosti narazila do bránky. Fínska hokejistka ochrnula

Účastníčka štyroch majstrovstiev sveta a dvoch olympijských hier. Majiteľka piatich medailí z medzinárodných turnajov. Ďalšie už fínska hokejistka Sanni Hakalaová nepridá.

01.12.2023 16:18
Sanni Hakalaová Foto:
Sanni Hakalaová v drese švédskeho tímu HV71.
debata

Po škaredom a nekontrolovateľnom náraze do konštrukcie hokejovej bránky v zápase švédskej ligy zostala ležať na ľade. V nemocnici sa dozvedela zdrvujúcu správu: od hrudníka nadol ochrnula.

Hakalaová pôsobiaca v švédskom tíme HV71 sa v záverečnej tretine predrala do útočného pásma. No po súboji s Maddie Posickovou z Djurgärdens stratila stabilitu a hlavou napred vletela do bránkoviska.

Nešťastne narazila krkom priamo do ľavej žŕdky. Okamžite sa za ňou ponáhľali spoluhráčky, lenže Hakalaová zostávala nehybne ležať. Oba tímy sa následne dohodli, že v zápase nebudú pokračovať. Pozrite si spomínaný náraz:

V nemocnici podstúpila Hakalaová operáciu v oblasti krku, ktoré podľa lekárov skončila dobre. Napriek tomu ju nezachránila od zlých správ. Vo štvrtok, o necelý týždeň neskôr, sama vydala vyhlásenie, kde informovala o aktuálnom zdravotnom stave.

„Stále sa mi ťažko verí tomu, že náraz do tyčky bol tak vážny a vyžiadal si také následky,“ napísala Fínka na Instagrame. „Nielen že som nútená prestať hrať hokej, dokonca možno strávim zvyšok života na vozíčku.“

Hakalaová tak už ako 26-ročná musela ukončiť kariéru. Klub HV71 stratil kapitánku a fínska reprezentácia stabilnú členku zostavy.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Montrealu došiel dych, Slafkovskému tiež. Kuriózne zranenie Newhooka, debut Studeniča

Fínka štartovala na MS v rokoch 2016, 2017, 2019 a 2021 a odviezla si jednu striebornú a dve bronzové medaile. Hrala tiež na olympijských hrách v Pjongčangu 2018 a Pekingu 2022. V oboch prípadoch si Fínky vybojovali bronz.

„Je mi jasné, že stojím na začiatku dlhej a ťažkej bitky s vlastným telom a čaká ma najťažší zápas života,“ uviedla Hakalaová a poďakovala za podporu, ktorej sa jej dostáva z celého sveta. „Táto situácia je samozrejme na nič, ale nebojím sa ju prijať. Neviem, čo bude ďalej, ale bude to úžasné,“ zakončila optimisticky.

Najslávnejšie bratské zoskupenia v NHL Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Väčšinou zo súrodencov jeden vyčnieval, no...
debata chyba
Viac na túto tému: #ženský hokej #Sanni Hakalaová