Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf ruského hokeja si podal veľmoci: Bez nás by Fíni nič nevyhrali, USA a Kanada budú upadať

Najmocnejší muž ruského hokeja a oligarcha z blízkeho okolia ruského prezidenta Vladimira Putina, Roman Rotenberg, sa v rozhovore pre MatchTV pustil do najväčších hokejových veľmocí.

01.12.2023 07:50
Roman Rotenberg Vladimir Putin Foto:
Roman Rotenberg s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.
debata (17)

Jednou z jeho myšlienok v spomínanom rozhovore bolo, že by Fínsko bez Ruska a jeho Kontinentálnej hokejovej ligy nikdy nič nevyhralo.

Ruský hokej zostáva na medzinárodnej scéne stále v izolácii – už od februára 2022, čiže od začiatku ruskej agresie na Ukrajine.

Aj keď zbornú čaká pod vedením Rotenberga tradičný decembrový turnaj Channel One Cup, na ktorý si okrem Bieloruska pozvali Rusi aj reprezentácie Kazachstanu a Číny. V rozhovore pre spomínaný server sa viceprezident Gazprombank vyhrážal krajinám z hokejovej elity, ako budú bez Rusov zaostávať.

Nemecko šport hokej NP Slovensko Dánsko Čítajte viac Na Kaufland Cupe bude silné Slovensko. Prídu lídri z Česka, produktívne duo zo SHL i nováčik z extraligy

„Napríklad Fíni. Prišli do KHL. A bolo to vďaka našej lige, že vyhrali majstrovstvá sveta a olympijské hry. Keby nebolo KHL, nikdy by nič nevyhrali. A oni sami tomu dobre rozumejú,“ uviedol jeden z najbohatších Ru­sov.

Fínsko vyhralo v posledných piatich rokoch dvakrát majstrovstvá sveta (2019 a 2022) a aj posledné olympijské hry v Pekingu. V minulosti si vybojovalo zlato na MS v rokoch 1995 a 2011.

Rotenberg však neostal iba u Fínska. „Bez Ruska nie je žiadna konkurencia. Aj Kanada, USA, Švédsko a Fínsko budú upadať. A oni všetci to dobre vedia,“ skonštatoval mecenáš ruského hokeja.

819308880 Čítajte viac Exceloval, chvália ho v zámorí. Média si všimli, v čom je Slafkovský iný ako spoluhráči z útoku

Po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu sa európske krajiny (okrem Bieloruska) odmietajú s Ruskom stretávať na medzinárodnej hokejovej scéne.

Potom, čo ruský režim úmyselne spôsobil krízu a napätie na rusko-fínskych hraniciach, bude ochota Severanov k akýmkoľvek kontaktom s Rusmi zrejme ešte menšia, ako v minulosti. Zástupcovia Fínska a Švédska nedávno tiež odmietli návrh NHL hrať na Svetovom pohári, ak by sa ho zúčastnilo aj Rusko.

Bedard Čítajte viac Mladá hviezda v kŕči, fanúšikovia preklínajú vedenie Chicaga. Bedard trpí, udreli mu na najcitlivejšiu strunu

27-násobným majstrom sveta (vrátane ZSSR) tak ostáva len štart proti podpriemerným tímom na turnaji Channel One Cup. „Národný tím žije, ľudia o ňom hovoria a to je dôležité. Ľudia by mali vidieť reprezentáciu, ukázať patriotizmus. Aby deti mohli byť vychovávané vo vlasteneckom duchu a láske k materskej krajine,“ dodal Rotenberg.

42-ročný oligarcha za zhruba desaťročie pôsobil už v najvyšších pozíciách v KHL, v Ruskej hokejovej federácii či klube SKA Petrohrad. Všeobecne je považovaný za najmocnejšieho muža ruského hokeja.

Najproduktívnejší Slováci na všetkých MS v hokeji Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach zistíte, ktorý...
17 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Vladimir Putin #ruská hokejová reprezentácia #Roman Rotenberg