Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legendu čaká najťažší boj. Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára má rakovinu

Jeden z najlepších brankárov histórie NHL, v ktorej odchytal vyše 700 zápasov, má rakovinu. Zákerné ochorenie Andyho Mooga oznámil spoločnosť Mike Vaugha vyrábajúca brankársky výstroj.

27.11.2023 07:01
Andy Moog Foto:
Andy Moog v 80. rokoch v drese Edmontonu Oilers.
debata

Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára sa počas svojej 18-ročnej kariéry v najprestížnejšej súťaži sveta stal najmä miláčikom fanúšikov v Edmontone Oilers, za ktorý odchytal sedem sezón.

Vaugh zverejnil diagnózu 63-ročného Kanaďana koncom minulého týždňa. „Požiadal nás, aby sme sa o túto správu podelili s hokejovou komunitou. Dúfame, že s nami budete zdieľať myšlienky a priania všetkého dobrého, pretože začína najťažší boj kariéry,“ napísala spoločnosť na Instagrame.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vaughn Hockey (@vaughncustomsports)

„Vždy sa snažil pomáhať druhým a teraz je rada na nás, aby sme pomohli jemu,“ píše sa v príspevku. Moog sa totiž pravidelne zapájal do charitatívnych projektov. Pomáhal napríklad športovej organizácii Special Olympics pre deti a dospelých s mentálnym postihnutím.

Moog odštartoval kariéru v roku 1980 v Edmontone Oilers a bol súčasťou legendárneho mužstva v ktorom hral po boku hviezd ako Wayne Gretzky či Mark Messier. S klubom vyhral v rokoch 1984, 1985 a 1987 Stanleyho po­hár.

Slafkovský hokej Čítajte viac Vysoké dane, šialený tlak. Vyštvú fanúšikovia Slafkovského z Montrealu? Hviezdy vedia, kam ich to tiahne

Po siedmich sezónach strávených u olejárov zamieril v roku 1987 do Bostonu. Pôsobil tiež v Dallase a kariéru ukončil v roku 1998 v Montreale Canadiens. Štyri roky predtým sa stal desiatym brankárom v histórii NHL, ktorý zaznamenal 300 víťazstiev v súťaži.

Po sezóne 1989/90 sa stal víťazom William M. Jennings Trophy, ktorou sa oceňujú brankári, ktorí odohrajú za mužstvo s najmenším počtom inkasovaných gólov aspoň 25 zápasov v jednej sezóne.

Draftové jednotky a ich vstup do zámorskej NHL Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete najproduktívnejšie draftové...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Edmonton Oilers #Andy Moog