Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Buď predaj, alebo vyvlastnenie. Fíni chcú získať arénu od oligarchov napojených na Putina

Fínsko chce urýchliť konfiškáciu najväčšej športovej arény v Helsinkách, ktorá je od minulého roka zatvorená z dôvodu sankcií voči jej bohatým ruským majiteľom napojeným na ruského vodcu Vladimira Putina.

26.11.2023 12:53
Hartwall Arena Foto:
Hartwall Arena v Helsinkách je mimo prevádzky už takmer dva roky.
debata (4)

Ako referuje fínsky web Ilta-Sanomat, vo Fínsku pred podniknutím dôležitých krokov ešte čakajú na obsah nového sankčného balíka Európskej únie voči Rusku.

Halu, v minulosti známu ako Hartwall Arena, ktorá bola predtým hlavným dejiskom obľúbeného fínskeho športu – ľadového hokeja, kontrolujú miliardár Gennadij Timčenko, ktorý má podiely v ruských energetických spoločnostiach, a Roman Rotenberg, potomok vplyvnej rodiny Rotenbergovcov.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský pri historickej prehre. Pospíšil a Ružička v jednom útoku, tešil sa Tatar

Fínska vláda chce, aby dobrovoľne predali svoj podiel, inak pristúpi ku vyvlastnení ich akcií. Podľa zdroja Ilta-Sanomat by sa tak malo udiať v januári alebo februári budúceho roka.

Fínska metropola pre nemožnosť využívať halu prichádza ročne o viac ako 100 miliónov eur. „Nebudú už žiadne prieťahy. Je v záujme všetkých vrátiť arénu tak či onak do prevádzky,“ uviedol nemenovaný zdroj z fínskeho ministerstva zahraničných vecí.

Pri zatvorenej Hartwall Arene sa centrom športových a kultúrnych akcií vo Fínsku stalo Tampere, kde sa nachádza moderná Nokia Arena s kapacitou 14-tisíc miest.

Nový najväčší hokejový štadión na svete Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si podrobnosti o najväčšej hokejovej...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Helsinki #Hartwall aréna