Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ošiaľ na tribúnach, výnimočná chvíľa. Brankár Petr Čech chytal v najvyššej hokejovej súťaži

Príbeh ako stvorený pre nakrútenie filmu. Legendárny futbalový brankár, víťaz Ligy majstrov a dlhoročná jednotka českej reprezentácie Petr Čech si zachytal v najvyššej súťaži. Hokejovej.

26.11.2023 06:58
Petr Čech Foto:
Petr Čech si zvyká na novú úlohu v profesionálnom športe.
debata

Po skončení futbalovej kariéry sa totiž presunul na ľadové plochy. V tejto sezóny chytal za Oxford v druhej britskej lige. Minulý týždeň si ho na krátkodobé hosťovanie vyhliadol šampión z Belfastu. A 41-ročný brankár si v sobotu večer odkrútil premiéru.

Britský hokejový majster Belfast Giants prišiel kvôli zraneniu o brankársku dvojku a tak si z nižšej súťaže ulovil hviezdne meno.

Prvé dva zápasy Čech presedel na striedačke, na ktorej odštartoval aj sobotný zápas proti Glasgowu. Ale päť minút pred jeho koncom to prišlo. Za rozhodnutého stavu 5:1 zamierila jednotka Tyler Beskorowany na striedačku a šancu dostal rodák z Plzne. Pozrite si jeho privítanie na ľade:

Celá aréna bola na nohách, keď Čech zamieril za búrlivého potlesku tribún po prvýkrát do bránky. Pri premiére v profesionálnom hokeji gól nedostal. Za necelých päť minút si pripísal jeden zákrok a prispel k víťazstvu 5:1. Následne si vzal na starosti aj pozápasovú ďakovačku s fanúšikmi.

Je možné, že sa predstaví medzi tromi žrďami aj v nedeľnom stretnutí s Nottinghamom. Podľa Belfast Telegraph si totiž neodišiel gólman Beskorowany len odpočinúť, ale pri jednom zo zákrokov sa zranil.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský pri historickej prehre. Pospíšil a Ružička v jednom útoku, tešil sa Tatar

Bývalý brankár anglických veľkoklubov Chelsea a Arsenal ukončil kariéru v roku 2019. Potom sa naplno začal venovať ľadovému hokeju. Na záhrade si vybudoval malé ihrisko a vylepšoval svoje schopnosti v úplne inom športe.

Keď ho pred 11 dňami povolal Belfast za zranenú dvojku Jacksona Whistlea, už len záujem účastníka hokejovej Ligy majstrov ho nadchol. „Je to pre mňa obrovská česť a splnenie sna,“ rozplýval sa Čech. Prvým štartom v profesionálnej súťaži posunul hranice. A uvidíme, čo prinesú ďalšie týždne.

Draftové jednotky a ich vstup do zámorskej NHL Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete najproduktívnejšie draftové...
debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Čech